20 de octubre de 2013

CANVI CLIMÀTIC: TECNOLOGIA, IDEES I EDUCACIÓ

Ecotendències CosmoCaixa és una plataforma presencial i virtual de divulgació, reflexió i debat centrada en les darreres tendències en l’àmbit ambiental i de la sostenibilitat. En anteriors edicions s’han tractat diverses temàtiques com el vehicle elèctric, les implicacions ambientals del sector aeronàutic i de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, alimentació i salut, i urbanisme i edificació sostenible.
 
Aquest mes s´inicia el tercer cicle de conferències (2013-2014) amb el canvi climàtic com a tema central per als debats. "Canvi climàtic: som a temps de mitigar-lo?’ és el títol de la propera conferència. 
 
El proper el 22 d’octubre a les 10 h, el meteoròleg Francesc Mauri intervindrà a la sessió .edu.
 
El 12 de novembre a les 19 h, Teresa Ribera, assessora de l´Institut de Desenvolupament Sostenible i Relacions Internacionals de París i Javier Martín-Vide, catedràtic de Geografia Física de la UB. participaran a la sessió .tecno, moderada per José Luis Gallego, periodista ambiental i escriptor.
 
I finalment, la sessió presencial .idea, prevista pel dia 27 de novembre, estarà dedicada a la presentació de conceptes i projectes innovadors per mostrar solucions als reptes que el canvi climàtic continua plantejant:

1. Estem a temps de mitigar el canvi climàtic? O només estem a temps d’adaptar-nos-hi?

2. Quines accions immediates poden frenar l’escalfament global de manera efectiva? Som capaços de dur-les a terme?

3. Quin ha de ser l’equilibri entre les actituds personals, les actuacions locals i els grans consensos polítics internacionals? Quin ha de ser el compromís mutu entre aquestes tres escales?

4. Estem responent al ritme que demanen les anàlisis tecnocientífiques? Existeix una relació fluïda entre la comunitat científica i els responsables polítics i socials? Cal més pressió ciutadana o hem d’exigir més als responsables polítics?

5. Quin paper tenim els ciutadans en la mitigació del canvi climàtic? Com es pot implicar més a les persones per canviar els seus hàbits i contribuir així a la mitigació de l’escalfament global?

Per a qualsevol informació addicional us podeu adreçar al telèfon 93 301 23 29 o bé al correu info@ecotendenciascosmocaixa.es
 

 
Publicat el 17/10/2013

No hay comentarios: