21 de octubre de 2013

Vídeos, jocs i material multimèdia sobre el Consum


Comerç just, una nova solidaritat [Enregistrament vídeo]. Barcelona: Setem, etc., 1996. 1 videocasset [VHS]: 25 min. (Videoteca Setem; 12).
A partir de 8 anys. Exemples de cooperatives de camperols d’arreu del món que funcionen gràcies al foment del comerç just.

Consu-Familia: cd-rom multimedia de educación del consumidor [cd-rom].
[Zaragoza]: Gobierno de Aragón, c1998. 1 cd-rom.
A partir de 12 anys. Activitats educatives que introdueixen de forma amena diferents conceptes que poden ajudar-nos a ser consumidors responsables i coneixedors dels nostres drets.

El gust de la dignitat: tot allò que s’amaga en una tassa de cafè [Enregistrament vídeo].
Barcelona: Setem, 1997. 1 videocasset [VHS]: 20 min. (Videoteca Setem; 13).

A partir de 8 anys. Destaquem el testimoni dels productors de cafè.
Gimcana del comerç
Gimcana que ofereix l’entitat Intermon Oxfam (tel. 93 343 56 01) on els participants podran descobrir qui fabrica els productes que diàriament consumim i sota quines condicions laborals ho fan.
No et mengis el món [cd-rom].
Barcelona: Xarxa de Consum Solidari, [2006]. 1 [cd- rom].
ESO i batxillerat. Posa de manifest les greus conseqüències que tenen sobre els països del Sud l’actual sistema de comerç internacional i el consum dels països del Nord.

Qui fa la millor compra [Joc].
Barcelona: l’Ajuntament, 1992. 1 joc de taula. Primària – cicle mitjà. El tauler simula un mercat. A través de les normes del joc es donen recomanacions i bones pràctiques per fer les compres.

Tu decideixes! [cd-rom].
Barcelona: Intermón Oxfam, 2003. 1 [cd-rom].
ESO. Joc interactiu per afavorir la reflexió sobre el nostre consum. El personatge principal del joc es veurà immers en diverses situacions en què haurà de decidir quins articles adquireix.

Una responsabilidad de todos: (consumo responsable)
[Enregistrament vídeo].
[Barcelona]: Setem, [199-]. 1 videocasset [VHS]: 20 min. A partir de 10 anys. Exposa els grans problemes de la globalització, de les desigualtats Nord-Sud, l’esgotament de recursos... i explica la nostra responsabilitat com a consumidors.

Viatge pels Colors de la Ciutat [Joc].
Barcelona: Món-3, [199?]. 1 joc de taula.
A partir de 9 anys. Per gaudir jugant i fer propostes per viure millor a la ciutat. A més del consum i el comerç just tracta de la participació, la convivència, etc.


Agenda 21 Escolar 

No hay comentarios: