24 de octubre de 2013

Situacio del Tigre de Bengala (Panthera tigris tigris)

Potser aquesta subespècie és la més coneguda ja que sempre ha estat la representativa en pel·lícules i llibres. Per als pobles orientals és una personificació de la bellessa i la força, per als occidentals, és com una bèstia.
Un dels més coneguts ha estat Sherekan, on es representa de manera ferotge. De totes les subespècies, aquesta és la més gran, té el cos allargat i prim, els mascles miden de 2,60 a 3,10 metres de mitjana i les femelles són més petites i primes i es distingeixen perquè tenen el cap menys gros.
En comportaments, les femelles són molt agressives , cosa que s'accentua amb la presència de cadells. El pelatge varia de vermell ataronjat al groc coure. Les franjes també canvien de forma segons els individus.


Es fa present en totes les selves de la India, ja siguin seques o humides, en els pantans de Sundarbans, en Bangladesh, en la desembocadura del Ganges i en Brahmaputra. Habita en totes les zones i arriba fins i tot als 3.500 metres d'altitud. És precisament la seva capacitat d'adaptació el que li permet abastar grans territoris des de la India fins al Nepal, Sikkim, Buthan, Bangladesh i Birmania. Al igual que en les altres subespècies, aquesta ha anat dismnuint en gran nombre, no només per la caça furtiva, sinò per l'augment de població que explota els territoris d'aquest fabulós animal.
En l'actualitat el tigre de Bengala es pot veure en la reserva de tigres de Palmuy en l'estat de Bihar, en el Parc Nacional de Khana, al Parc de Guri i al de Dhudawa, on hi ha un centre de readaptació de cadells nascuts en cautiveri.

Maria ROdríguez Sanz

No hay comentarios: