20 de octubre de 2013

Situació del Tigre del Caspi (Panthera tigris virgatta).

El tigre del Caspi és, de les 8 subespècies, la més estriada, fins i tot ho indica el seu nom, que en llatí vol dir "estriat". Aquesta subespècie té grans dimensions. La longitud del cos oscila entre 260-270 cm i la cua entre 90-110 cm.
Té una poderosa dentadura, carregada amb ullals que ronden els 6 cm de longitud. El cos està cobert de franjes que van des del cors fins als flancs on es desdoblen. Les estries anteriors, més oscures es prolonguen a vegades fins al ventre on cambien de color, passant del negre o marró al color òxid.
El primer terç de la cua és també d'aquest color, cambiant desprès al blanc i té 10 anelles negres, l'última del les quals correspon a la punta. Els adults mascle es distingeixen per una espècie de barba que els hi cobreix el morro, formada per pèls de color ataronjats, blancs i negres d'uns 6 cm de longitud.
Aquest tigre ocupava antigament tots els territoris transcaucàsics, des del nort de l'Iran a Afganistan, els llacs d'Aral i Balkash en Turkestàn i en el llac Lob Nor. En China la subespècie està amb tota probabilitat extingida. En 1950 es van contar de 50 a 80 exemplars. L'últim d'aquesta subespècie va ser vist per última vegada als mont d'Elbruz. L'última referència que va quedar d'aquest tigre van ser unes pells confiscades a uns caçadors a la mateixa zona.

Tigre del Caspi en un zoològic al 1895

Maria Rodríguez Sanz

No hay comentarios: