20 de octubre de 2013

LA REUTILITZACIÓ AL PODER

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus tindrà lloc entre el 16 i el 24 de novembre de 2013. Com cada any, hi participa l’Agència de Residus de Catalunya com a entitat organitzadora i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i el Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya, com a entitats col·laboradores.
 
Avancem algunes de les novetats d’enguany per tal que comenceu a planificar les vostres activitats:

• Organització a Europa del “Dia temàtic de la Prevenció 2013: Reutilització” amb una acció comuna per a totes les entitats participants i centrada en el missatge de la reparació i la reutilització.
• Organització del “Dia dels Mercats d’Intercanvi i segona mà”, que tindrà lloc dissabte 16 de novembre. Seria ideal que el màxim nombre d’entitats locals i associacions concentressin els mercats d’intercanvi i de segona mà previstos durant la tardor, en el mes de novembre o en aquesta data concreta.
 
• Complementàriament, pel mateix dia 16 de novembre, podeu promoure la Marató de Reparadors “REPARATÓ” per fomentar l’ofici de reparadors, amb tallers per aprendre a reparar diversos objectes (disposeu d’una fitxa temàtica).
 
• També podeu concentrar les accions relacionades amb les operacions de neteja (European Clean Up Days) el diumenge 24 de novembre

Evidentment, podeu realitzar qualsevol altra activitat relacionada amb la prevenció: malbaratament alimentari, reducció d’envasos, prevenció de residus, etc. però per a què la vostra activitat consti com a part de la Setmana de la Prevenció, cal inscriure-la través del formulari, que romandrà obert fins el 4 de novembre.

Un cop inscrita, podreu emprar la imatge de l’EWWR+ en les vostres comunicacions. Podeu trobar la imatge dins de l´apartat "Eines de comunicació", disponible per a tots els participants. Les activitats més innovadores, originals i sensibilitzadores seran guardonades amb el Premi Europeu de la Prevenció de Residus.

L’Agència de Residus de Catalunya us facilita tot un seguit d’informació que us pot ser útil: un catàleg d’accions de prevenció, estudis de casos i bones pràctiques, canal youtube residuscat i molt més.

També us animem a reflexionar sobre aquests elements i que ens feu arribar idees i propostes a agenda21@bcn.cat


 
Publicat el 17/10/2013

No hay comentarios: