27 de octubre de 2013

Situació del Tigre de Siberia (Panthera tigris altaica)

També anomenats tigre de Ussuri o del Amur, aquesta potser és la que menys s'associa a aquest animal, ja que no és normal veure tigres entre la neu per algu que no coneix res d'ells.
Els tigres de Siberia també tenen impresionants dimensions. Els mascles poden arribar a fer 290 cm i la cua 100. El seu pes és de 320 kg. Les femelles, com sempre, són menors que el mascle, més o menys fan les seves 4/5 parts. La coloració del pelatge és groc-ocre pàlid i les seves estries estan molt separades. Durant l'estiu el pelatge es fa d'un color més intens.
Les zones preferides per viure dels tigres d'Ussuri están constituides per boscos de coníferes i zones de vegetació més baixa, en els pendents de les colines i valls dels rius. L'hivern no és cap probleme gràcies al seu frondós pelatge i els quasi 5 cm de grasa. Poden arribar a suportar temperatures de fins a -30ºC.



Al contrari que a les altres subespècies, el creixement de la población humana no les afecta, fins i tot s'han acostumat a la seca presència i no és rae veure`ls a carreteres i en zonas properes als poblats. Actualment aquista subespècie no està en perilla d'extinció. A l'URSS es van crear tres reserves per a la seca protección: Lazovsky, Suputinsky i Sikhote Alinski, on en les última 20 a nys han nascut una 44 cadells.


Maria Rodríguez Sanz
WebRep
currentVote
noRating
noWeight

No hay comentarios: