19 de diciembre de 2013

ARDA OBRE LES PORTES ALS ACORDS VOLUNTARIS

La consultoria ARDA Gestió i Estudis Ambientals, una microempresa adherida al Programa Acords Voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d´hivernacle, va rebre una visita per part de l´Oficina de Canvi Climàtic per tal de fer un seguiment a les seves mesures de reducció i també per plantejar dubtes, identificar millores i verificar in situ les dades autodeclarades tant de l’inventari com de les mesures implementades.
ARDA ha incorporat mesures des del punt de vista de la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, així com de millora de la seva competitivitat en reduir la seva factura energètica.
Per exemple, l’estalvi del consum elèctric de les pantalles d’ordinador al configurar l’apagada automàtica quan es deixa el lloc de treball i l’apagada del mode stand-by en acabar la jornada. Una altra mesura ha estat la reorganització dels espais de treball d´acord amb les línies de sectorització de la il·luminació, agrupant els espais d´ocupació permanent en una sola línia. La il·luminació de l’oficina està sectoritzada en 4 línies i abans de la reorganització per a il·luminar els llocs de treball utilitzaven 3 d’aquestes línies. Ara, amb la reorganització de les taules de treball, tots els llocs de treball s’il·luminen amb una sola línia. Aquesta mesura amb gran simplicitat d’implementació, ha estat molt eficient a l’hora de reduir les emissions (una reducció del 10% dels kWh al 2012 respecte del 2011) amb un cost nul.

També es van revisar les dades dels inventaris d’emissions comunicats i s’ha pogut comprovar que ja estan portant a terme actuacions que van plantejar fer durant aquest any 2013 sobre l’adopció de mesures materials (informàtica en núvol) i organitzatives per implantar el teletreball

 
Publicat el 17/12/2013

No hay comentarios: