15 de diciembre de 2013

L’edifici de l'Escola Sant Martí és sostenible

Aquest premi és una iniciativa que pretén donar suport a les construccions realitzades amb criteris de gestió ambiental el més respectuosos possibles tant a nivell residencial, no residencial, rehabilitació i promoció immobiliària. L'edifici de l'Escola Sant Martí ha estat guardonat amb el Premi a la Promoció Immobiliària més Sostenible, en la categoria d'edifici no residencial. Aquesta construcció va ser promoguda per l'àrea d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona.
  
Segons l'Il·lm. Sr. Joan Puigdollers, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, en aquesta obra es va apostar per un projecte d'escola «àmplia, extensa, sensible i permeable a l'entorn, però eminentment urbana.»

L’equipament actual, el qual acull les escoles d'infantil i primària, d'adults i un aparcament soterrat, ha permès substituir l’antic edifici, el qual funcionava en mòduls i ha deixat un espai per a jocs infantils en l'antic emplaçament.

L'edifici disposa de dues plantes subterrànies dedicades a l'aparcament públic i la resta d'espais fan servir la planta baixa i les cobertes com a patis de joc, de manera que es potencia la il•luminació, la ventilació i les vistes dels espais interiors de l'escola. S'ha construït amb un sistema de façana i coberta ventilades, murs de formigó texturats (per qüestions estètiques) i també s'ha tingut en compte la protecció solar.

Voleu veure’n més detalls? L’Infobarris de BTV els hi va dedicar un reportatge.


20131211 07W.Marti



No hay comentarios: