2 de diciembre de 2013

L'Eskamot Verd inicia les seves activitats

Després de la seva intervenció en l'Acte de Signatura de l'A21E, aquest grup d'alumnes que vetlla per la sostenibilitat al Col·legi Sant Ramon Nonat, ja ha començat el seu pla d'actuacions.

Durant la primera setmana de novembre, al Col·legi Sant Ramon Nonat, l'Eskamot Verd (la seva comissió ambiental) va engegar el seu curs verd. I ho va fer a través d'un vídeo penjat a Internet que van veure totes les classes, des de P3 fins a 4t d'ESO.
  
En el vídeo anunciaven la reactivació de totes les activitats que es realitzen en el centre: l'Operació E+S (embolcalls més sostenibles), l'Esmorza en verd (en el que una setmana de cada mes tots els nens i nenes de l'escola porten cada dia un tipus diferent d'esmorzar), l'hort (que començarà a partir de gener), l'Aula Viva (a càrrec dels nens i nenes d'infantil i els nois i noies de 3r d'ESO), l'Operació Selecciona (una campanya per conscienciar sobre la bona separació dels residus que generem) i, finalment, el més important: a través del vídeo van proposar una dinàmica per escollir qui serà el delegat ambiental de cada classe, el Capità Mongeta.

20131127 07W.Eskamot 2petita
I això és el que va passar: a través d'una dinàmica totes les classes van reflexionar sobre la importància de triar un delegat i el que això comportava. Un cop feta la dinàmica van procedir a l'elecció. Un vegada van ser triats tots, van celebrar la primera Assemblea de Capitans Mongeta del curs.

En aquesta primera reunió, els nous delegats de curs es van conèixer, l'Eskamot Verd els va lliurar una insígnia que els distingia i els van anunciar que la setmana següent començava la primera de les missions: l'E+S. Van acabar la reunió amb l'habitual fotografia de grup i convocant-los a una propera reunió importantíssima on tots els delegats hauran d'aportar el que cada classe proposa treballar aquest any a l'escola per millorar-la. En aquesta segona trobada, els delegats hauran de desenvolupar idees per treballar i tirar-ho endavant.

Esperem ben aviat informar-vos de tot plegat.

Més informació a través de:
Twitter #ESKAMOTVERD
Facebook https://www.facebook.com/santramonnonat
La pàgina web http://www.santramonnonat.org
Dropbox de l'Eskamot



20131127 07W.Eskamot 3gran

No hay comentarios: