15 de diciembre de 2013

Les basses del Viver Municipal de Tres Pins

El passat dimecres 4 de desembre, els alumnes de 6è de l’Escola de Tres Pins van visitar les basses del viver municipal del mateix nom. Allà, en Guillem Pascual, de l’Associació Ambiental Galanthus i que s'encarrega del manteniment de les basses amb criteris ecològics, ens va guiar tot el matí. Aquestes basses reuneixen una gran biodiversitat: més de 30 espècies d’invertebrats aquàtics, 3 espècies d’amfibis i més de 20 espècies de plantes.

En Guillem va justificar la importància de tenir-ne cura i mantenir cadascuna d’aquestes espècies perquè, potser no ho sabem, però ens poden ajudar en un futur. És el cas de les planàries, motiu de recerca a la Universitat de Barcelona, per la seva prodigiosa capacitat de regeneració.

En Guillem també ens va ajudar a rebutjar arguments que no tenen fonament científic com, per exemple, que els peixos es mengen les larves dels mosquits tigre. D'aquí la importància d’evitar l’alliberament de carpins, tortugues o de qualsevol espècie exòtica.

Aquesta activitat està emmarcada dins el projecte d’Aprenentatge Servei «Les basses de Tres Pins més a prop», iniciat per l’Institut Bosc de Montjuïc l’any 2012 en col·laboració amb l’Agenda 21 Escolar i Galanthus.



20131211 11W.BoscdeMontjuic

No hay comentarios: