2 de diciembre de 2013

Em vesteixo o em vesteixen?

Una proposta de dues sessions per a l'alumnat de 2n cicle d'ESO, batxillerat o CF per reflexionar sobre el consum de roba mitjançant divertits gags teatrals i petites investigacions.

De la realitat d’un taller de costureres a Galícia a l’activitat frenètica d’una botiga. Situacions al voltant del consum de roba en clau d’humor per reflexionar i desvestir-nos d’inèrcies quotidianes. Us proposem dues sessions adreçades a l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius per abordar, des de múltiples perspectives, el consum de roba. Si esteu interessats a participar-hi amb un grup d’alumnes, poseu-vos en contacte amb nosaltres a agenda21escolar@bcn.cat.
  
Primera sessió: 20 de gener. De 9.30 a 11.30 h a l’Institut Jaume Balmes.
L’obra de teatre «Quina tela!» servirà per iniciar el debat sobre què implica el model de consum de roba en les nostres vides i en la dels altres. Sense cercar culpables, simplement reflexionar en comú a partir de l’espectacle.
Donat que el consum de roba es pot abordar des de múltiples perspectives, us proposem que hi aprofundiu a través d’eixos temàtics guiats per preguntes. Cada grup realitzarà una petita investigació en el seu entorn i tindrà al seu abast fonts documentals que li permetran endinsar-se en la perspectiva des de la que ha escollit abordar el fenomen del consum de roba.

          •    Quanta roba hi ha a les botigues! La comprem tota?
          •    Buf! Comprar roba també té impactes ambientals?
          •    Som el que vestim, o ens vestim com som?
          •    Made in... d'on ve la roba que comprem?
          •    Ja ha passat de moda! Què en fem quan ja no mola?
          •    És car o barat? De què depèn el preu de la roba?

Segona sessió: 10 de febrer. De 9.30 a 11.30 h a l’Institut Jaume Balmes.
S’exposaran les comunicacions que cada grup haurà realitzat al seu centre durant les tres setmanes que separen la primera sessió de la segona.

Més informació: http://opcions.org/sites/default/files/pdf/emvesteixoemvesteixen.pdf



20131127 03W.EmVesteixo


No hay comentarios: