12 de mayo de 2014

El malbaratament alimentari en els centres

El projecte Ens ho mengem tot arriba a la seva fi amb la patata com a aliment protagonista i amb uns resultats molt baixos de malbaratament.

La setmana del 5 al 9 de maig, el projecte Ens ho mengem tot, que analitza i estudia el grau de malbaratament de cinc aliments, va estar dedicat al consum de la patata. Aquesta és la darrera setmana del projecte i han participat 24 escoles amb l’objectiu de conscienciar sobre el malbaratament alimentari que es genera als menjadors escolars.
  
En aquesta ocasió, els centres van aprofitar per servir amanida freda de patata, patata amb bròquil, patates i mongetes tendres, patates xip, patates estofades, entre d’altres, sempre amb la patata com a protagonista. Fins i tot un centre va dur a terme un experiment per comparar el creixement de les patates ecològiques i les convencionals, potser es van inspirar a través d’aquest vídeo.

El percentatge de malbaratament va ser del 6,75%. Una xifra una mica superior a la resta d’aliments que ja s’han analitzat en les darreres setmanes del projecte: pa (4,48%), iogurt (4,38%), carn (6,29%) i peix (5,37%). Aquestes encara no són les dades definitives ja que alguns dels centres no han pogut analitzar algun dels aliments per problemes logístics. Si voleu veure els resultats dels diferents centres participants, cliqueu aquí.

El proper 3 de juny els monitors i monitores dels centres educatius que han participat en aquest projecte estan convidats a un acte de cloenda en el que es presentaran els resultats de tots els aliments i totes les escoles i es presentaran algunes informacions per a la continuïtat d’aquest projecte el curs vinent. A més a més, tots els resultats es presentaran a la Setmana Europea de Prevenció de Residus el proper novembre de 2014.


20140508 03W.Malbaratament



No hay comentarios: