12 de mayo de 2014

Xerrada sobre Responsabilitat Social Corporativa

Els instituts Narcís Monturiol, Bonanova, l'Escola de Mitjans Audiovisuals i els centres d'Estudis Stucom i FP Arco participen en una conferència organitzada pel grup de cicles formatius de l'A21E.



Aquesta conferència va ser proposada pels representants dels centres que participen en el seminari de cicles formatius i es va fer coincidir amb les activitats que cada any organitza l'Institut Narcís Monturiol de la Barceloneta. Hi van assistir gairebé 300 persones, separats en dos torns (matí i tarda), la majoria estudiants de formació professional de grau mig i superior.
  
Davant la demanda del professorat de fer una sessió introductòria sobre l'RSC a alumnat i professorat, l'A21E va contactar amb diversos signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de l'Agenda 21, experts en aquesta qüestió. El context general va anar a càrrec d'Enginyeria Social, empresa d'economia cooperativa especialitzada en la formació, diagnòstic, definició, implementació i verificació de sistemes de gestió en RSC i responsable de l'organització de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya.

Els casos pràctics van anar a càrrec de Can Cet, organització que treballa per al desenvolupament personal, social i laboral de persones amb algun tipus de discapacitat, garantint el seu dret a un treball digne i remunerat i oferint la prestació de serveis d'ajustament social i laboral; i ACEFAT, empresa que desenvolupa projectes de gestió integrada en les obres de serveis que es duen a terme a la via pública de la ciutat de Barcelona.

Durant la xerrada, l'alumnat va intervenir per preguntar sobre la compatibilitat del model actual i els principis tractats, la diferència entre la seva aplicabilitat a diverses escales de model empresarial i es va concloure amb la necessitat d'actuar per canviar el sistema actual a partir de la coherència individual, la pressió des d'organitzacions independents i un major compromís de les institucions polítiques.

Si sou un centre que imparteix cicles formatius i esteu interessats a participar en la propera sessió d'aquest seminari, aviseu-nos per estar assabentats de la propera convocatòria.


20140508 07W.RSC





No hay comentarios: