12 de mayo de 2014

Una trampa per a les mosquetes als Jesuïtes-Kotska

Molts dels centres de l’A21E disposeu de compostador i, a aquestes alçades, les mosques del vinagre ja han començat a aparèixer. Voleu saber com controlar-les?

Aquests dies, a l'hort del Col·legi Jesuïtes Gràcia - Kotska, sembla que tot s’ha despertat: el sol brilla més fort, les flors del jardí s’obren rapidíssim i tot creix molt més ràpid. És la primavera! El millor moment per experimentar, observar i gaudir de la natura.
  
Hem vist com tots els bulbs del jardí han començat a sortir de sota la terra després de la llarga hibernació: tulipes, frèsies, narcisos i Iris de tots colors. Els fruiters s’omplen de flors i comencem a veure miniperes i prunes.

20140508 10W.Jesuites 2Els més espectaculars són els rosers, van a poc a poc però, quan s’obren les roses, duren molts dies. Els nens de xaloc van olorar les diferents aromes de les roses i va guanyar la més petita de totes: la seva olor era meravellosa! Aquest any ens ha visitat també un gripau que estava molt camuflat en un raconet. El vam observar de prop i després el vam deixar dins el compostador que estava calentet i ple de mosquetes de la fruita.

Parlant d'aquests visitants no tan desitjats: les mosquetes de la fruita o del vinagre són part del procés de compostatge però a l'estiu es reprodueixen molt més ràpid així que, com que el nostre gripau no podia menjar-se-les totes, els nois i noies de cinquè van fabricar una súper trampa reciclant ampolles de plàstic. La Núria va recordar que això ja ho feia el seu iaio al camp. Fem un forat a una ampolla i dintre posem una barreja llaminera de sucre, aigua i vinagre. En una estona ja començaven a caure les primeres víctimes. Som uns genis!


20140508 10W.Jesuites 1

No hay comentarios: