25 de marzo de 2019

Buscant l'economia circular amb "Millor que Nou"

Aquesta campanya, oberta als centres educatius, ofereix diverses possibilitats per allargar la vida útil dels estris i materials amb la finalitat de reduir el consum i fomentar la reutilització. 
La campanya Millor Que Nou, organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, és una iniciativa per tal d’aprendre a reparar objectes o estris, allargant la seva vida útil, o intercanviar-los per d’altres. El programa fa difusió de les diferents possibilitats per poder reutilitzar objectes: tallers de reparació, les botigues de segona mà i els mercats i webs d’intercanvi i compravenda.
El cercador de “Millor Que Nou” indica on es poden comprar, reparar, donar, vendre o intercanviar aquests objectes. Segons el que ens explica el responsable del programa Albert Torras “entre un 70% i un 80% de les coses que arriben surten arreglades”.
L’aprenentatge és un dels pilars fonamentals del programa. No només s’ofereix suport in situ per reparar els objectes sinó que també es proposa formació per a la ciutadania en forma de tallers monogràfics (classes gratuïtes de dues hores i mitja de durada) i un assessorament personalitzat. A més, també està disponible un ampli ventall de videorecursos, vídeos en els quals es tracta, per exemple, el manteniment dels electrodomèstics.
Per últim, l’intercanvi d’objectes entre particulars permet desfer-se d’allò que ja no  fan servir i obtenir a canvi uns punts virtuals. Aquests punts podran ser utilitzats durant els sis propers mesos per a retirar altres objectes aportats per altres usuaris. Consulteu el web i demaneu més informació en aquest correu sobre com podeu aprofitar aquest espai per a fer-hi activitats amb el vostre centre educatiu.

No hay comentarios: