25 de marzo de 2019

Com podem conèixer la flora i la fauna de Barcelona?

L’Ajuntament de Barcelona publica l’Atles de la Biodiversitat, una eina digital a partir de la qual conèixer els arbres de la ciutat i els ocells nidificants. 

Treballar la flora i la fauna de la ciutat és més accessible gràcies a eines digitals com l’Atles de Barcelona, que mostra gràficament la riquesa i la distribució de la biodiversitat a la ciutat.
Donat que el contacte amb la natura permet millorar la qualitat de vida de la ciutadania, l’Ajuntament de Barcelona ha publicat l’Atles de la biodiversitat, per tal de visualitzar de forma clara i unívoca els elements de la natura presents a la ciutat: l’arbrat, la flora i els ocells.
Aquest Atles recull la flora que es troba als parcs, jardins i places de la ciutat, així com els arbres dels carrers i els ocells que fan niu a la ciutat. Per tant, l’Atles de la Biodiversitat permet conèixer i localitzar les espècies i els espais per separat –delimitant-los a nivell espacial-, a més de visualitzar-los conjuntament en alguns casos.
La informació publicada en aquest Atles s’estructura al voltant de tres temàtiques:
  • L’arbrat dels carrers de la ciutat: trobareu la recopilació dels més de 200.000 arbres que hi ha als carrers de Barcelona. A més, es poden seleccionar de forma individual per conèixer el tipus d’espècie, el nom comú i científic i les seves característiques principals.
  • La flora i la vegetació dels espais verds: al mapa estan destacats en verd fosc els parcs, jardins i els grans espais verds de Barcelona, en els quals s’hi acumula gran part de la  riquesa de flora de la ciutat. En fer clic sobre cada espai verd, coneixereu quines espècies vegetals habiten l’espai, el seu nom i les característiques principals.
Ocells nidificants de la ciutat: podreu descobrir quines espècies habiten els barris, seleccionar una espècie en concret i saber on trobar-les. De cadascuna de les espècies, també s’explica el nom comú i científic i una descripció general de les característiques.

No hay comentarios: