18 de marzo de 2019

Entrevista: Feel by Doing

Butlletí: 
“Proposem una oferta de turisme alternatiu i descentralitzat, en què s’hi involucren petites empreses i emprenedors locals”. Judit Esteban, CEO Fundadora de Feel by Doing.


A què es dedica la teva organització?
Feel by Doing ofereix experiències i activitats turístiques per tota Catalunya, promovent el turisme responsable, sostenible i local. Per una banda, donem a conèixer activitats i projectes que ja existeixen però que són poc coneguts; i per l’altra, organitzem les nostres pròpies experiències, involucrant petites empreses familiars, projectes emprenedors, fundacions, associacions, etc. que tenen alguna cosa interessant a oferir i els ajudem a obtenir benefici a través del sector turístic, creant noves activitats, productes o serveis.
 
Per què ha d’existir una organització com la teva a Barcelona? Quina és la seva aportació?
L’oferta turística a Barcelona, en general, està molt estandarditzada i el model turístic que predomina és el de masses... El que proposem és una oferta més alternativa i diferent, a través de la qual puguem involucrar petites empreses i emprenedors locals, fent així que el benefici que genera el turisme es reparteixi d’una manera justa i desenvolupi l’economia local dels més petits i no només dels més grans. A més, tenim moltes propostes fora de Barcelona amb l’objectiu de descentralitzar el turisme i que no s’enfoqui només a les zones més turístiques i massificades.

Quan i com vau conèixer B+S? Què us va fer participar-hi?
Vaig conèixer B+S quan vaig realitzar una de les visites guiades que feu a Barcelona, concretament la del clavegueram (amb el programa Ciutadania+Sostenible). A partir d’aquí, vaig començar a informar-me més i segons anava avançant el projecte, vaig veure que formar-hi part podria ser una bona oportunitat per Feel by Doing i per seguir creixent.

De què us serveix formar-ne part? Què trobeu a faltar o milloraríeu?
És una bona manera de poder donar difusió al projecte, fer networking amb empreses compromeses amb la sostenibilitat i trobar noves formes de col·laboració, i també estar informada de les novetats.

A la pràctica, com treballeu per ser més sostenibles? Quins són els vostres principals eixos de treball en aquest sentit? 
Treballem amb projectes i empreses alineades amb els nostres mateixos valors d’acord amb els objectius del turisme responsable. Mirem sempre per les empreses locals per tal de potenciar un consum més responsable que ajudi a desenvolupar l’economia local, així com la cultura catalana, tradicions, gastronomia, etc., sempre des del respecte pel medi ambient.

Heu encetat alguna iniciativa o projecte amb alguna altra entitat de la xarxa B+S des que us hi vau incorporar? 
Ens hem afegit molt recentment, encara no hem tingut l’oportunitat, però espero que ho fem aviat.

Què és el que més t'enorgulleix de la teva feina? 
Primer de tot, que m’encanta i m’apassiona. M’agrada el sector turístic i vull seguir-hi durant molt de temps. M’enorgulleix el fet que mica en mica vaig creant coses noves i aportant el meu granet de sorra per tal de canviar el model turístic actual a través d’experiències tan maques com les que ofereixo.

Ens podries proposar una acció de millora en el present per arribar a un futur més sostenible? 
Dins el meu àmbit, proposo seguir involucrant els petits negocis per tal de crear una oferta turística que ens beneficiï a tots i totes, conscienciar sobre les bones pràctiques que es poden fer en el turisme i com els petits canvis a l’hora de viatjar poden ser una bona alternativa, tant pels turistes que ens visiten com per a la població local.



No hay comentarios: