13 de marzo de 2019

Teixint llaços de sostenibilitat entre Albacete i Barcelona

L’Institut Quatre Cantons i l’Escola Grèvol acullen la comissió ambiental d’un institut de Casas-Ibáñez d’Albacete i realitzen un intercanvi d’experiències, en el marc de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya i d’Esenred.
Passades les festes de Nadal, la comissió ambiental de l’Institut Bonifacio Sotos (Casas-Ibáñez, Albacete), integrada per 8 joves i el seu professor, molt motivada per la participació en la IV Conferència estatal “Tinguem cura del planeta”, celebrada a Alcaraz (Albacete), va voler conèixer de primera mà altres realitats i va proposar viatjar a Barcelona per fer un intercanvi d’experiències amb altres joves.
Durant 4 dies, des del 9 al 12 de gener, aquest jovent i el seu professor de Casas-Ibáñez van conviure amb alumnat de l’Institut Quatre Cantons, van participar en un intercanvi d’experiències juntament amb alumnat de l’Escola Grèvol i van conèixer plegats una mica millor l’entorn de Barcelona.

Per saber més sobre aquesta trobada a través dels ulls de l'alumnat i professorat protagonistes us recomanem que llegiu els comentaris de l'Amanda Catelli, alumna de l'Institut Quatre Cantons, i els de l'alumnat de la Comissió de Patis de l'Escola Grèvol.
Finalment, l'Anna Gou, professora de l’Institut Quatre Cantons va comentar que «La trobada va anar molt bé. Les famílies que van acollir els joves van estar encantades perquè els nois i noies eren molt amables i ho van posar tot molt fàcil. Hi va haver moltes llàgrimes en el comiat! I moltes ganes de tornar-los la visita. Els nois i noies d'Albacete van marxar encantats i amb ganes de seguir en contacte! Respecte a aprenentatges, ens quedem amb la seva proposta de la setmana inclusiva però amb la idea de convertir-la en un dia de tallers sobre sostenibilitat. Abans d'acabar vull dir-vos que en Boris, un alumne nostre de 1r d’ESO, després de la visita i activitat a la Fàbrica del Sol, va dir: "jo ja sé què seré de gran: seré tècnic ambiental!!!". M'agradaria compartir que un efecte d'aquesta trobada és l'augment de motivació de la comissió ambiental; més alumnes la tenen present i ja tinc tres fitxatges nous!»

Clica a sobre la imatge per veure el vídeo de l'intercanvi!

No hay comentarios: