13 de marzo de 2019

Nous models energètics a Barcelona

Butlletí: 
El Congrés de Transició Energètica i Ciutat i la primera assemblea de la comercialitzadora Barcelona Energia són dos dels esdeveniments destacats de les properes setmanes per avançar cap a un model d’energia més just i sostenible.


Congrés transició energètica i Ciutat


Els nous models d’energia arriben i s’impulsen des de la ciutat de Barcelona. El 6 i 7 de març, el Congrés Transició Energètica i Ciutat (CTEC) s’establirà com a centre del debat al voltant del binomi ciutat-energia gràcies a la presència de tots els actors implicats: ciutadania i societat civil, representants polítics i tècnics de les ciutats, administració pública, acadèmia, sector empresarial.
Així, aquest congrés –que comptarà amb 80 ponents nacionals i internacionals- té com a objectiu posar en comú experiències transformadores per tal de generar un espai on enfortir aliances per avançar cap a un model d’energia més just i sostenible. La seu de l’esdeveniment serà el campus Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya, referent en l’àmbit de la recerca i la innovació energètica de la ciutat i les quatre temàtiques principals s’estructuraran al voltant de la dimensió social de la transició energètica, l’apoderament de la ciutadania, la tecnologia i la investigació i les polítiques energètiques. Pots consultar el programa fent clic aquí.


Decidim l'energia que volem: primera assembla de Barcelona Energia
D’altra banda, el 23 de març se celebrarà l’acte “Decidim l'energia que volem" per presentar Barcelona Energia, la nova comercialitzadora pública metropolitana, en el marc d’un jornada lúdica i de sensibilització envers l’energia i el seu ús. Barcelona Energia neix amb l’objectiu de contribuir a la transició cap a un model energètic sostenible potenciant l’autoconsum, la generació de proximitat i l’energia 100% verda.
La presentació de la comercialitzadora elèctrica pública tindrà lloc el dissabte 23 de març de 10 a 14 h al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants i a la Rambla de Sants.

No hay comentarios: