23 de febrero de 2014

Hem construït un hotel d’insectes de cinc estrelles

L’alumnat de la USEE de l’Institut Príncep de Girona ens explica com han construït l’hotel d’insectes amb canyes de bambú per observar els hostes que hi vulguin viure.


La USEE (Unitat de Suport a l’Educació Especial) és un recurs organitzatiu per donar respostes a alumnat amb necessitats educatives especials. La unitat de l'Institut Príncep de Girona, tant a l'aula ordinària com a l'aula de reforç, té l'objectiu d'afavorir la seva inclusió en la vida acadèmica. Entre les tasques que realitza l’alumnat, hi ha la gestió d’un blog on recullen totes les activitats que porten a terme. Entre altres, hi podem llegir dues notícies referents a l’hotel d’insectes que han construït pel pati de l’institut.

L’hotel d’insectes de l’institut
«Avui he anat a buscar bambús secs al costat del camp de futbol de l'Institut Príncep de Girona. N’he triat uns quants i els he tallat amb un ganivet. Després, amb el bambú farem un hotel d’insectes i el penjarem en un arbre perquè vinguin els insectes voladors.»
Juanes

Hem construït un hotel d’insectes de cinc estrelles!
«Les habitacions surten gratis. Amb les canyes de bambú seques del canyissar de l’institut i un cilindre de metacrilat que ens va donar el Jardí Botànic de Barcelona en una sessió del seminari de Biodiversitat de l’Agenda 21 Escolar, els alumnes de la USEE del Príncep de Girona hem fabricat un hotel d’insectes. Amb molta paciència, hem collit i tallat les canyes de bambú iles hem ficat al cilindre de metacrilat. Vam demanar ajut al professor de Tecnologia, Jordi Villar, per foradar el tub i passar-¬hi un cable, que vam recollir d’una paperera del carrer, i penjar-ho d’un arbre del pati, a prop de la classe, per observar-ho des de la finestra. Quan arribin els hostes, estarem a punt per fotografiar¬-los, identificar¬-los amb l’ajut del departament de Biologia i registrar les dades. Fem ciència ciutadana.»

En aquest breu vídeo l’alumnat explica d’on han tret el bambú per construir l’hotel d’insectes i com l’han tallat.

20140219 07W.PrincepGirona

No hay comentarios: