9 de febrero de 2014

Pla de prevenció de residus de l’escola

Set centres de l’Agenda 21 Escolar comencen un pla pilot per realitzar un pla de prevenció de residus durant els propers tres anys.

Durant el mes de febrer aquestes escoles començaran a redactar el seu Pla de Prevenció de Residus. El col·legis Sant Ramon Nonat i Sant Josep Teresianes de Gràcia i les escoles Pia Sant Antoni, La Maquinista, Pia Sarrià, Mare de Déu del Coll i Laia són centres educatius que tenen tres característiques en comú:

  • porten a terme projectes triennals,
  • han realitzat diferents accions, en els darrers anys, relacionades amb els residus i
  • en el seu projecte tenen previst la redacció i avaluació d’un Pla de Prevenció de Residus com a element destacat.
Amb l’ajut tècnic dels responsables del Pla de Prevenció de Residus de l’Ajuntament de Barcelona i d’Ecoinstitut, aquests centres que participen en aquesta proposta pilot,  han de dissenyar un marc on situar totes les accions i propostes que, des de fa temps, porten a terme relacionades amb els residus. A partir d’aquest mes de febrer i a finals de curs, els centres diagnostiquen les diferents tipologies, àmbits on es generen i quantitat de residus que produeixen.

A partir d’aquesta avaluació inicial, que complementa dades que els centres han anat recollint al llarg d’aquests darrers anys en diferents projectes (Embolcalls + Sostenibles, Fem campanya o Ens ho mengen tot), cada centre es proposarà un seguit d’indicadors per tal de poder identificar la tipologia i quantitat de residus que deixaran de produir (prevenció) en el trienni 2013-2016.

Per fer-ho, el professorat, conjuntament amb la comissió de l’A21E i la direcció, disposaran d'un pla de treball que compartiran en dues sessions d’intercanvi i dues sessions de treball de camp. els tècnics d’Ecoinstitut assessoraran tot el treball realitzat. Aquesta experiència pilot s’acabarà el proper mes de juliol i culminarà amb una sessió per identificar allò positiu del procés, el qual servirà per concretar una metodologia que quedarà recollida en una guia didàctica al servei d'altres centres el curs vinent.


20140206 3W.Prevencio 2

No hay comentarios: