23 de febrero de 2014

L’orella gegant d’Edward

El Servei de Prevenció de la Contaminació Acústica i Lluminosa ofereix materials autònoms per a la realització de tallers sobre la contaminació acústica.



El material està pensat per a alumnat de cicle inicial i mitjà de primària i consta d’un sonòmetre, un paravent, piles de recanvi, dossiers pedagògic i d’instruccions, llapis de memòria amb continguts, un pòster per penjar a l’aula i una orella gegant (Edward’s Ear) amb indicadors lluminosos, tot guardat en una maleta de fàcil transport.

Aquest taller de prevenció de la contaminació acústica té l’objectiu d’informar i sensibilitzar els infants sobre la problemàtica del soroll en els centres escolars. S’han elaborat fins a 5 maletes d’aquest tipus, les quals estan repartides per les diferents demarcacions dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament. En el cas de Barcelona, per sol·licitar-ho, cal que contacteu amb Eva Rodríguez-Valdés de laDirecció General de Qualitat Ambiental (93 444 51 83 o eva.rodriguez@gencat.cat).

Des de l’Agenda 21 Escolar, a més a més, us recomanem que també enfoqueu el treball sobre la contaminació acústica des del d’un altre punt de vista: en comptes de remarcar els efectes negatius del soroll, posar èmfasi en els efectes positius del silenci. Hi ha experiències d’èxit sobre la creació d’espais de silenci dins el centre o la transformació del soroll en música, entre d’altres.

Finalment, us recordem que l’SDEA té a la vostra disposició diversos models de sonòmetres en servei de préstec. Hi ha models molt senzills per experimentar mesures amb les dades màximes per un temps determinat, i d’altres amb més opcions que permet mesurar valors màxims, mínims, absorció de soroll de fins, etcètera. Pels més experimentats, l’SDEA també disposa de dos sonòmetres professionals amb moltes més opcions. Per reservar-los, contacteu mitjançant el telèfon 93 256 25 92 o documentacioambiental@bcn.cat.

20140219 12W.Silenci

No hay comentarios: