9 de febrero de 2014

Les fulles dels arbres vistes pels infants

Si els ajudem a que es fixin una mica i facin servir la seva creativitat, els infants de l'Escola Arc Iris són capaços de descobrir els nervis de les fulles i dibuixar-los com ho faria el millor dels artistes.

Des de l'educació visual i plàstica de l'Escola Arc Iris, s'utilitza el blog per fer difusió dels treballs dels infants. En el blog del curs passat, es van penjar nombrosos treballs sobre la poesia visual, el color, el dibuix sobre el misteri, etc. Entre tots els treballs realitzats, us volem destacar els que van fer l'alumnat de primer de primària.
A través de l'observació directa i atenta d'un element quotidià com són les fulles dels arbres, vam poder treballar el grafisme. Vam recollir les fulles dels diferents parcs i jardins de l'escola mentre fèiem camí cap al taller. Cada infant va arreplegar allò que més el va motivar segons els colors, les taques, la forma i el tacte.
  
Els dibuixos els vam fer directament amb pilot de punta fina i vam afegir el color amb anilines. Després, amb retoladors d'or i argent, vam fer les decoracions del voltant. Vam triar aquests colors perquè, quan ho vam fer, ens trobàvem pels volts de Nadal. Abans de tot això, vam fer un bon exercici d'observació prèvia entre tots, fixant-nos en la forma global, l'estructura dels nervis i les ramificacions de les fulles. Més endavant, ens vam adonar que totes aquestes formes i línies es van repetint en la natura seguint un ordre.
 
20140206 07W.ArcIris



Si els ajudem a que es fixin una mica i facin servir la seva creativitat, els infants de l’Escola Arc Iris són capaços de descobrir els nervis de les fulles i dibuixar-los com ho faria el millor dels artistes

No hay comentarios: