7 de mayo de 2017

Barcelona dóna noves passes cap a la sostenibilitat

L’Ajuntament continua impulsant la recollida de la matèria orgànica amb una campanya específica a quatre barris i, per altra banda, aprova el Pla director de l’arbrat a la ciutat de Barcelona.  

Dins el pla d’impuls de la recollida de matèria orgànica, des del mes de febrer i durant sis mesos, s’està desenvolupant una campanya de comunicació que serveix per reforçar i augmentar la participació, motivació i informació ciutadana en la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus. Durant aquest temps, vuit educadors ambientals seran a quatre barris de tipologia diversa (Barceloneta, Roquetes, el Guinardó i Putxet i Farró), que s’adreçaran a la ciutadania per identificar i corregir  les  males pràctiques en la separació de l’orgànica, amb l’objectiu d’aconseguir més quantitat i millorar-ne la qualitat.

L’altre recurs disponible per a l'escola és el Pla director de l'arbrat 2017-2037, en el què es reflecteix l'estat actual de l'infraestructura verda i les futures línies de treball de l'Ajuntament per millorar-la. Més de 700 professionals i tècnics han col·laborat en l’elaboració d’aquest document estratègic en 54 sessions de participació. Pot ser una lectura interessant per als centres docents barcelonins i, per això mateix, el podreu trobar al repositori del Servei de Documentació d'Educació Ambiental.
Referència: Arbres per viure [en línia]: pla director de l'arbrat de Barcelona 2017-2037 / L. Bayo, A. París. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Àrea d’Ecologia Urbana, 2017 [consulta: 28-04-2017]. Disponible aquí.

No hay comentarios: