1 de mayo de 2017

Perquè les foques estan en perill d’extinció?


Hi ha informació contradictòria sobre si les foques estan en perill d'extinció o no, la realitat és que algunes espècies ho estan, mentre que altres, com la foca grisa, segueixen augmentant en nombre.

Les que es troben en perill d'extinció es a causa de que la seva pell és molt cobejada i es dóna la matança per vendre-la, una altra causa és que a causa de l'escalfament global dels gels  on viuen es fonen lentament obligant-les a migrar i moren per no estar en el seu habitat natural.

La caça de foques és una activitat consistent en l'obtenció de recursos a partir de foques, principalment cadells de camilo foca (el 95% aproximadament).


Principalment es dóna a Canadà i Grinlandia, on s'estima que en total cada any es maten unes cinc mil cent ejemplares.

El mètode més habitual per matar-les és aixafar-los el crani amb un pic de hierro o amb pals amb un gafio en una extremitat, si bé en ocasions s'empren miniguns. Segons els ecologistes, de vegades també són escorxades vivas.

Que es pot fer per salvar-les?

Moltes organitzacions ecologistas com Greenpeace,IFAW, Humane Society International, la Societat Mundial per a la Protecció dels Animals i el Partit Verd de Canadà busquen gent perque fassin donacions per salvar a les foques a Canada i a molt altres llocs com al mediterrani per la foca monje que també esta en perill d’extinció. També per salvar-les es pot combatre el calentament global per que tinguin lloc on viure.



Joel Gorrea

No hay comentarios: