7 de mayo de 2017

El Punt Verd Mòbil Escolar segueix recorrent la ciutat

El passat 31 de març, l’Escola d'Educació Especial ASPACE va rebre el PVME amb la finalitat d'ensenyar a l'alumnat com es gestionen les deixalles domèstiques i del centre.

Barcelona s’ha integrat a l’Estratègia Residu Zero i el Punt Verd Mòbil Escolar és un servei que ja fa 10 anys que visita escoles i centres educatius per tal que l’alumnat prengui consciència ambiental i al mateix temps faciliti la gestió dels residus especials. L’Escola d’EE ASPACE ja fa anys que cada curs sol·licita el servei i enguany ens explica com va viure l’experiència de la seva visita de primera mà:
“La nostra escola forma part del projecte Escoles + Sostenibles de l'Ajuntament de Barcelona. Un dels objectius que ens hem proposat en el marc d'aquest programa és el treball de gestió de residus: recollida selectiva de paper i cartó, plàstic, matèria orgànica i piles usades.
El divendres 31 de març ens va visitar el Punt Verd Mòbil Escolar (PVME), un camió que l'Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels centres educatius per tal que els alumnes prenguin consciència ambiental, així com per facilitar la gestió dels residus especials. La finalitat d'aquesta visita era ampliar i aprofundir en el treball de la gestió de residus.

Prèviament a la visita del PVME, l'alumnat va aprendre que la deixalleria mòbil ens serveix per desfer-nos dels residus que per la seva composició no podem llençar als contenidors marrons, grisos, blaus, grocs o verds que trobem al carrer, i quins són els principals residus que es generen tant a l'escola com a casa i com es poden classificar entre residus especials, reutilitzables o reciclables.
Aquesta visita va ser un bon recurs educatiu i de sensibilització, ja que l'alumnat va portar de casa un gran nombre de residus (bombetes, càpsules monodosi de cafè, petits electrodomèstics, mòbils, cables elèctrics, etc.) que es van sumar als residus generats per l'escola (cartutxos de tinta, tòners, joguines trencades, etc.) per poder lliurar-los personalment al PVME per al seu reciclatge i veure "in situ" on es dipositen i com es classifiquen.
L'operari del PVME va baixar els contenidors del camió a terra perquè tot l'alumnat poguessin dipositar-hi sense dificultats tots els residus. L'operari va ser molt atent i col·laborador, i va respondre de forma molt entenedora a totes les preguntes que li vàrem formular.”

No hay comentarios: