7 de mayo de 2017

Escola Sant Josep Oriol ·

El grup de 3r de primària de l'escola Sant Josep Oriol ha realitzat un projecte sobre els residus centrat en l'estudi dels embolcalls a tota l'escola. Ha elaborat gràfics per fer l'estudi i ho passarà a la comissió verda i la comissió escarola perquè valori la situació i proposi actuacions de millora. També s'ha implicat la classe de 4t de primària, que ha realitzat autòpsies a totes les papereres de l'escola així com elaborat gràfics per passar-ho a ambdues comissions (podeu veure la presentació que han fet clicant aquí).


D'altra banda, arran de l'estudi dels continents, va sorgir la pregunta de en quins països hi ha guerra. L’alumnat de 4t s’interessa per a les persones refugiades i decideix fer alguna cosa per elles. A partir d’aquí inicien un projecte sobre els refugiats i després de posar-se en contacte amb l’ONG Proactiva Open Arms i escoltar la xerrada d’un socorrista, pensen la manera com aconseguir diners i ajudar-los.
La proposta va ser una fira solidària per vendre objectes i, tal com va proposar l'alumnat, es van vendre embolcalls, entre d'altres, coincidint amb què aquella setmana, la mestra va anar al taller de fabricació d'embolcalls que s'oferia des d'Embolcalls+Sostenibles.
Així doncs, durant uns mesos, des de 4t de primària es va fer difusió a totes les classes i famílies de l'escola perquè portessin bosses de cereals i retalls de teles per a la confecció dels embolcalls. A mesura que n'anaven portant, l'alumnat de 4t de primària s'encarregava de retallar els patrons de les teles i el plàstic de les bosses de cereals, mentre la mestra es va posar en contacte amb unes 5 o 6 famílies que disposaven de màquines de cosir (pròpies o de les àvies, tietes, amics...) per tal d'acabar la feina.

El resultat ha estat un total de 80 embolcalls que l'alumnat de 4t de primària ha acabat venent al complet a la Fira Solidària i a la Fira de Sant Jordi, en aquest cas, amb els de 6è, ja que els hi van deixar un raconet per poder acabar de vendre els 10 últims embolcalls que els hi quedaven. Tot un èxit! Embolcalls reutilitzables venuts, diners aconseguits per l'ONG OpenArms i embolcalls "made in Sant Josep Oriol" per a tota l'escola!

No hay comentarios: