19 de mayo de 2017

Una jornada de conscienciació i suport a les persones refugiades

L’escola Sagrada Família Horta, en el marc del Dia Carumanda, dedicat a la sensibilització social, va realitzar diferents activitats per descobrir i comprometre’s amb la situació i acollida de les persones refugiades.


Així ens expliquen des del centre la seva experiència:
«El passat divendres 7 d’abril, l’escola Sagrada Família Horta va celebrar el seu 14è Dia Carumanda, una jornada dedicada a la sensibilització social. Sota el lema “Dóna-li la volta” es va donar veu als refugiats. Petits i grans, vam compartir un dia de reflexió, descoberta, participació i compromís.
Els d’Infantil vam gaudir del conte Un nuevo hogar para Totoy, vam jugar a construir refugis, vam viatjar amb pastera, vam fer una estadística de què s’emportarien si haguessin de marxar de casa i vam construir un Quatre sabaters amb l’ajuda dels companys de 6è i el vam decorar amb motius relacionats amb els Drets dels Infants.
Els de Primària vam treballar diferents contes (La pequeña CarlotaEl viatge i Ziba vino en un barco), vam realitzar una gimcana titulada El gran viatge, vam realitzar el taller “Estimat Ibrahim”, a càrrec de Refugees UOC, vam construir el molinet dels bons desitjos i moltes activitats més. Vam acabar la jornada amb un acte de cloenda per reivindicar que encara hi ha infants al món que no tenen garantits els seus drets, per recordar als adults que no es poden tancar les fronteres i que desitgem ser una escola acollidora.
Els de Secundària, a partir de diferents dinàmiques de treball, vam descobrir què és un refugiat, per què i d’on fugen i quina és l’acollida que en fem. Les entitats Stop Mare Nostrum, Justícia i Pau i Proactiva Open Arms ens van ajudar amb les seves ponències i testimonis a aprofundir sobre aquest tema.  També vam finalitzar la jornada amb un acte de cloenda en el que es van escoltar diferents cançons i poemes, a més, de grafitejar sentiments i pensaments en uns murs de cartró que després van ser enderrocats entre tots.
Gràcies a la “Xarxa Educativa #ObrimFronteres” per proporcionar-nos diferents materials i recursos.

 
“El cor és petit com un punt,
però si es vol es pot ficar a dins
tota la gent del món
i encara hi queda lloc”.
Gianni Rodari»



No hay comentarios: