7 de mayo de 2017

Col·legi La Salle Bonanova

El Col·legi La Salle Bonanova és el segon curs que participa dels Embolcalls + Sostenibles i ha observat gratament que els alumnes que ho van iniciar el curs passat segueixen utilitzant embolcalls reutilitzables.

Enguany, a l'inici de curs, a les reunions informatives es va informar les famílies sobre la carta de compromís que els farien arribar per promoure la reducció d'embolcalls d'un sol ús dels esmorzars i comprometre's a utilitzar embolcalls reutilitzables. Totes les famílies la van retornar signada (136 alumnes!) i totes n'han fet un bon ús. Fins i tot, també el professorat d'altres cursos han volgut predicar amb l'exemple i s'han afegit a utilitzar embolcalls reutilitzables pel seu esmorzar.
Entre d'altres accions per sensibilitzar la comunitat educativa sobre la problemàtica dels envasos i embolcalls d'un sol ús, ens expliquen que ara tenen uns testos amb diferents materials enterrats per tal que observin quins es poden anar desintegrant i quins no. Així ho han explicat l'alumnat i el professorat a la revista del centre la seva experiència:

"Després de l'èxit del curs passat, aquest any els alumnes de 2n EP tornem a dur endavant el projecte Embolcalls + Sostenibles, promocionat des de l'Ajuntament de Barcelona. La nostra escola forma part de les Escoles + Sostenibles i es duen a terme diferents accions, segons el curs, per fer-ho possible.

L'alumnat de 2n ja hem dut a terme la fase de diagnosi: vam fer la recollida i el recompte dels embolcalls que utilitzem a les hores d'esmorzar, a l'escola, durant uns dies. Uns alumnes d'ESO els van pesar. Ens hem adonat de la quantitat de residus que generem. També hem anat prenent consciència del mal que aquests residus generen al nostre planeta. Veient vídeos ens hem adonat de la realitat, de com la natura i els animals es veuen afectats per les nostres deixalles.

Volem fer alguna cosa per tal de reduir-los. Sabem que petites accions per part de cadascun de nosaltres poden fer un gran bé. Per tant, hem començat a actuar, reciclant en la mesura que sigui possible i utilitzant embolcalls reutilitzables. L'Ajuntament de Barcelona ens n'ha regalat i pensem que són una bona manera de contribuir a la cura pel medi.

Continuarem investigant, pensant i fent més coses per tirar endavant aquest projecte."

No hay comentarios: