9 de noviembre de 2012

Apropa't al Parc del Guinardó amb l’Escola Tres Fonts

L’Escola Tres Fonts dedica el seu projecte interdisciplinari del curs 12-13 a la natura a Barcelona; per això ha creat un blog on anirà recollint totes les experiències que vagin fent a l’entorn de l’Agenda 21 del centre. Per començar ens expliquen la descoberta que van fer al parc del Guinardó amb l’alumnat d’infantil.

Les nenes i nens d'educació infantil de l’Escola Tres Fonts hem fet la primera sortida al parc del Guinardó per iniciar el projecte d'educació ambiental que portarem a terme enguany. Aquest projecte ens servirà per aprendre característiques molt interessants sobre els insectes, ocells i altres animals que ens envolten i tenim més a prop. Abans de fer aquesta sortida hem fet un treball inicial a la classe on hem expressat el que esperàvem trobar al parc. Han sortit coses molt divertides!

Un cop al parc, hem vist formigues buscant llavors, també hem trobat uns quants nius on guarden reserves d'aliment per a l'hivern. Caminant una mica més, hem trobat plomes d'ocell i per la seva mida hem pensat que eren de coloms... després n’hem vist uns quants! Endinsant-nos una mica més a l'interior del parc hem trobat un cargol bover, hem tingut molta sort perquè ha tret el cap i les banyes. Hem aprofitat per cantar-li la cançó de "Cargol treu banya".

Com que ja havíem caminat una mica i començàvem a estar cansats ens hem assegut en uns bancs molt llargs per descansar i ens hem quedat tots i totes en silenci per escoltar el cant dels ocells. Després hem continuat la marxa per altres indrets del parc, hem vist bolets i hem cantat la cançó de "Sóc un bolet". Fent la volta per tornar, ens hem trobat amb una abella que no parava de volar, hem trobat pinyes sota un pi i una d'elles estava rosegada, això ens ha fet pensar que potser en aquest parc hi ha esquirols o ratolins de camp!

Finalment, abans de tornar a l'escola, ens hem aturat als gronxadors per jugar una estona. A la tarda hem parlat de tot el que havíem vist i hem fet un dibuix. Aviat tornarem a anar-hi per parlar amb el conservador i fer un itinerari amb experts!


 08/11/2012

No hay comentarios: