17 de noviembre de 2012

EL PARE DE L’AGENDA 21, A BARCELONA

El proper mes de novembre Jeb Brugmann, estratega urbà i iniciador del moviment mundial de l’Agenda 21 Local, visitarà Barcelona i tindrem l’oportunitat d’escoltar-lo a la conferència “Benvinguts a la revolució urbana: ciutats productives i resilients”.
L’acte tindrà lloc el dimarts 13 de novembre, de 18 a 19h, a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c. Montalegre, 5). Les inscripcions ja són obertes.
La conferència conflueix amb el procés de renovació del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, i és alhora una nova contribució al cicle de conferències Transicions cap a una Barcelona més sostenible. L’acte serà presidit pel regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Puigdollers.
Jeb Brugmann és expert en ciutats i desenvolupament sostenible. Fou el principal iniciador del moviment de l’Agenda 21 Local, que compta amb més de 10.000 ciutats en 115 països, i de la campanya mundial Ciutats per la Protecció Climàtica. Va fundar la xarxa de ciutats ICLEI - Governs locals per la sostenibilitat, de la qual va ser el primer secretari general entre els anys 1990 i 2000 i actualment n’és assessor principal. També va ser el màxim representant tècnic dels governs locals en les principals conferències de les Nacions Unides, com la Cimera de la Terra de Rio 1992 o la Conferència de les Nacions Unides dels Assentaments Humans l’any 1996.
Com a soci fundador de The Next Practice, Brugmann és també expert en innovació en els àmbits dels negocis i el desenvolupament d’organitzacions. Durant més de 25 anys ha desenvolupat solucions per ajudar les comunitats locals arreu del planeta a tenir accés als beneficis de la globalització. Ha treballat per empreses internacionals com a consultor per al desenvolupament de nous productes i models de negoci per abastir grans poblacions amb pocs recursos a l’Índia i a Sud-àfrica. És llicenciat en Economia i especialista en Economia regional per la Universitat de Massachussets, i Màster en Administració Pública per la Universitat de Harvard. Ha donat classes arreu del món i ha publicat en les revistes acadèmiques més reconegudes. El seu darrer llibre és Welcome to the Urban Revolution. How Cities Are Changing the World.


Publicat el 30/10/2012

No hay comentarios: