9 de noviembre de 2012

Onze centres de l’A21E participen en el Petit FICMA

Els passats 5, 6 i 7 de novembre es va celebrar a l’Institut Montserrat el Petit FICMA, una versió específica del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient dirigit a infants i joves dels centres educatius de Barcelona.

La primera jornada, en que va participar l’alumnat de les escoles Vedruna-Gràcia i Ferrer i Guàrdia, es va aprofundir sobre la problemàtica que provoquen els residus de plàstic en els ecosistemes marins a partir d’un divertit curtmetratge realitzat per Crocodox. L’alumnat va aprendre els greus impactes que causen els plàstics en la fauna marina i, de retruc, les conseqüències que poden tenir en les persones.

En la sessió, dirigida a secundària, de la mà del director del festival, l’alumnat assistent va visionar diversos curtmetratges sobre la importància de l’aigua en la vida de tots els éssers vius i va reflexionar sobre el seu llenguatge audiovisual. En grups van decidir quins eren els que comunicaven des de les emocions, l’entreteniment i l’orginalitat. Van gaudir de la sessió l’alumnat de secundària de l’Escola Vedruna-Gràcia, el Col·legi Mare del Diví Pastor, el CE Projecte i els instituts Consell de Cent i Turó de Roquetes.

Avui dia 6 de novembre els nois i noies de secundària de l'Agenda 21 hem anat a l'Institut Montserrat  a veure uns documentals del Petit FICMA sobre la problemàtica de l'aigua al món. Els humans som els que provoquem que ens falti l'aigua, però també som els que tenim la solució a aquest problema. Primer ens han fet una xerrada del perquè necessitem l'aigua i la importància de fer bon cinema, després hem vist uns documentals molt curts i per acabar ens han fet unes petites preguntes sobre el que ens han semblat.

Alumnat de la comissió ambiental del CE Projecte

El dia 7, l’alumnat de batxillerat va assistir a una xerrada sobre els riscos de l’energia nuclear, realitzada pel periodista ambiental Jordi Bigues, autor d’un llibre recent sobre aquesta temàtica. Durant la xerrada, de manera il·lustrativa, l’alumnat va visionar diversos retalls cinematogràfics, noticiaris, obres artístiques audiovisuals i imatges. En acabat, es va obrir un torn de preguntes i els joves del Col·legi Casp, l’Escola Pia Sant Antoni i els instituts Josep Serrat i Bonastre i Montserrat van poder preguntar els dubtes, curiositats i allò que els interessava sobre les nuclears.


Des de la Secretaria de l’A21E volem agrair la dedicació i ajuda que hem rebut de l’Institut Montserrat sense el qual no s’hagués pogut realitzar aquestes sessions. Moltes gràcies!!


 08/11/2012

No hay comentarios: