25 de noviembre de 2012

Guia de promoció de la salut a l’escola

Per donar coherència al treball que es fa als centres educatius per promoure la salut, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) disposa d’una guia de suport per facilitar la incorporació d’aquesta temàtica en els plans interns de centre. Amb la participació, el consens i el compromís de tota la comunitat es tracta d’un instrument orientador per desenvolupar un procés que permeti donar coherència i continuïtat a les intervencions de salut (alimentària, mental, afectiva, sexual i consum de substància addictives).

Quines barreres ens trobem quan parlem de salut? Quines metodologies podem fer servir per tractar-ho? Quines intervencions preventives recomanaríem a l’aula? Com afavorir lligams forts entre famílies i professorat? Com crear un entorn favorable a la salut? Quins protocols cal tenir en compte i com els hem de definir? Què s’ha de fer en casos concrets? Trobareu resposta a aquestes i altres preguntes en aquesta guia: Fem Salut!

A més a més, l’ASPB, ofereix programes de prevenció i educació per a la salut, com ara, salut dental (primària), tabaquisme (1r ESO), alimentació saludable (2n ESO), addiccions (3r ESO) o conductes sexuals de risc (3r i 4t ESO, Batxillerat i CF). També ofereixen visites de dues hores als laboratoris de la Salut Pública on es fan les anàlisis i es veu l’instrumental de microbiologia i química. Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Aquest material també està a la vostra disposició, en préstec, al Servei de Documentació d’Educació Ambiental.


 20/11/2012

No hay comentarios: