25 de noviembre de 2012

Fem servir el cap quan consumim

Les dates festives de finals d’any sempre són una oportunitat per aprofundir o complementar les reflexions sobre la problemàtica dels residus i el consum responsable que ja feu en els centres. La prevenció de residus comença des del moment que adquirim i consumim articles i serveis. Per orientar les activitats d’aquest final de trimestre, aquí teniu una proposta de guies i documents sobre consum responsable.

Maleta de residus i consum responsable. Recull de recursos entre els que trobareu materials de coneixement per a infant i joves, de ficció, didàctics, jocs i un llarg etcètera. Tots els materials els trobareu en préstec al Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA. T. 93 256 25 92).

Youth x Change. Guia d’Educació Ambiental nº-20. Eines per a un consum responsable. Dirigit als joves, tracta qüestions diverses com la crisi alimentària, els químics, mobilitat, vacances sostenibles, consums de recursos, l’ecodisseny, el canvi climàtic, impactes socials i biodiversitat. La trobareu a l’apartat Documents i + del nostre web.

Som allò que vestim. Guia d’Educació Ambiental nº-34. Guia per al consum responsable de moda. Tracta sobre l’origen de la moda, d’on vénen els teixits, les substàncies tòxiques en el procés, relacions entre món del nord i del sud, comerç just, la salut i alternatives de consum. També el trobareu a Documents i + del nostre web.

Nadal + sostenible. 36 consells per desitjar un bon Nadal també al medi ambient. Guia senzilla amb informació i alternatives per regals de Nadal, àpats, joguines, mobilitat, energia, biodiversitat i consum. Contingut resumit i molt aplicable per treballar directament en el centre.

Recull de recursos nº-5 Consum. Recull de recursos disponibles a l’SDEA sobre consum. Trobareu lectures bàsiques, d’aprofundiment, llibres per a infants i joves, materials didàctics, jocs, webs, visites, activitats i adreces d’interès. Consulteu els continguts i reserveu el material que us interessi trucant al 93 256 25 92.

Festes més sostenibles. Si esteu pensant en fer una festa aprofitant les dates, també us recomanem aquesta guia que us ajudarà a fer-la més sostenible. Des dels rols que cal tenir en compte fins a adreces d’interès per organitzar-les, passant per un llistat de comprovacions a tenir en compte. Podeu consultar-la en aquest enllaç.

A més a més, podeu consultar les revistes especialitzades següents on trobareu nombrosa informació sobre aspectes concrets: Educació i Sostenibilitat nº-2 sobre consum responsable i Opcions.

Finalment, pel que fa a audiovisuals des de cicle mitjà de primària fins a batxillerat, us recomanem el reportatge sobre l’obsolescència programada Comprar, llençar, comprar i les sèries de Story of stuff d’Anne Leonard.


 21/11/2012

No hay comentarios: