17 de noviembre de 2012

LA CAIXA DEL TEMPS, NOU RECURS DE L'SDEA

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental disposa d’una nova maleta didàctica en préstec, “La Caixa del Temps”, que conté materials per tractar el canvi climàtic a través de l’estudi de la fenologia de la flora i la fauna, específicament plantes i ocells.

L’objectiu d'aquest recurs és capacitar els alumnes perquè aportin dades sobre la migració de les aus a través de plataformes i xarxes socials com
springalive  o aves y clima a la comunitat científica i aquesta pugui analitzar i evidenciar com està afectant aquest canvi climàtic a la flora i la fauna. Va adreçada a centres educatius de primària, concretament per a cicle superior. 
Ha estat elaborada per la cooperativa Nusos. Activitats científiques i culturals, SCCL -especialitzada en divulgació científica i educació per a la sostenibilitat-  i SEO/BirdLife (Sociedad Española de Ornitología).

A més, en motiu de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a tots, l'SDEA us recomana alguns materials, tant de lectura com audiovisuals:
- ¿Quién mató al coche eléctrico? [Enregistrament vídeo]. Madrid: Sony Pictures Home Entertainment, c2009. 1 disc òptic [DVD]: 89 min.
- García Ortega, J. L.; Cantero, A. Energía 3.0 [en línia]: un sistema energético basado en inteligencia, eficiencia y renovables 100%. Barcelona: Greenpeace, 2011. 205 p. Disponible a: http://www.revolucionenergetica.es/e30-resumen-completo.pdf.
- Hock, P. Our Earth: clean energy. New York: Children's Press, 2009. 24 p.
- Jarauta, L. Les energies renovables. Barcelona: UOC, 2010. 99 p.
- La maleta de l'energia [Objecte]. Barcelona: Societat Catalana d'Educació Ambiental, 2009. 97 fitxes, 129 objectes, 23 vol. ; en 3 contenidors.
- Leitat Technological Center. Informe sectorial [en línia]: Energies renovables.  Barcelona : Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, 2010. 18 p. Disponible a: http://cbab.bcn.cat/uhtbin/cgisirsi/x/0/0/57/520/9113?user_id=CATALA.



Publicat el 30/10/2012

No hay comentarios: