17 de abril de 2016

En contacte amb la terra

Diversos centres ens expliquen les seves experiències d’hort i jardineria. Descobriu tot el que han aprés!


Us presentem una compilació d’experiències dels centres de la xarxa Bcn Escoles + Sostenibles relacionades amb la confecció i el manteniment d’horts i jardins. Esperem que agafeu moltes idees d’activitats que podeu desenvolupar als vostres espais exteriors.


Escola Enric Granados 

Aquest és el setè any que l’Escola Enric Granados està inscrita al programa Bcn Escoles + Sostenibles a través del qual han adquirit els compromisos de sostenibilitat. 

L’objectiu principal d’aquest any és convertir el pati en un espai verd. Així doncs, com a novetat, s’ha instal·lat un hort hidropònic a l’escola. Aquest tipus de cultiu és un sistema a través del qual les plantes s’alimenten directament d’una barreja d’aigua i nutrients, sense terra. Això es fa amb un circuit tancat de rec que fa circular l’aigua per un conducte on hi ha les arrels de les plantes.

Després de la implantació d’aquest hort, els alumnes d'educació infantil han volgut comparar la diferència entre l'hort de terra i l'hort hidropònic. Han plantat enciams a ambdós llocs i els han mesurat un cop cada quinze dies. A través d’aquesta equiparació han pogut observar que els enciams de l'hort hidropònic han crescut més ràpid que els de l’hort a terra.


2016.13.04.08.Hort interna hidrop


Parvulari la Salle – Horta

Els nens i nenes de tres anys del parvulari la Salle han plantat llenties en pots de vidre. D’aquesta manera, han observat  com són i s’han plantejat què necessiten per créixer. Se’ls ha explicat que per desenvolupar-se necessiten un llit de cotó i regar-los sovint. Els nens i les nenes s’han anat acostant lliurement a observar els canvis que s’anaven produint.

Un cop crescuda la planta, hem conversat sobre el què ha passat, com és, la forma que té, el seu color... i per acabar l’activitat l’han dibuixada.       


2016.13.04.08.Hort interna llenties


Escola Frederic Mistral 

La comissió d’Escola + Sostenible dels alumnes de 2n de primària de l’escola Frederic Mistral van anar el passat mes de març a ajudar als jardiners del Parc dels Maduixers. Plegats, van plantar flors i van portar fulles i branques de la poda al camió que tenien al costat del parc. L’experiència va ser molt bona i ja tenen ganes de repetir-la.


2016.13.04.08.Hort interna maduixers


Escola Vedruna Àngels 

Els més petits de l’escola han començat a treballar amb l’hort de l’escola aquest mes de març. Un grupet d’alumnes de P3 sovint puja a l’hort a plantar margarides. Hem recollit alguns dels comentaris que han fet després del seu contacte amb l’hort:

“Hem plantat plantes, margarides”.
“M’agraden les flors”.
“Anem a l’hort”.
“Fem un forat i rodones” (han utilitzat el plantador).
“Aixafo la terra”.
“La regadora pesa molt, però sóc molt fort”.

De manera autònoma, han decidit qui fa cada tasca, que és qui porta el barret de palla. 

20150506 01W.CloendaSubvencions pel curs 2014-15
     

 2016.13.04.08.Hort interna Margarides



No hay comentarios: