17 de abril de 2016

S'estrena l’Acusti.cat

Els dies 28 i 29 d'abril del 2016 se celebrarà a Sabadell el 1r Congrés Català d'Acústica commemorant el Dia Mundial sense Soroll (27 d'abril).    



 
Aquest any es realitza per primera vegada el Congrés Català d’Acústica (Acusti.cat) que se celebrarà els dies 28 i 29 d’abril a la Fira de Sabadell. Les dates s’han escollit tenint en compte l’efemèride del Dia Mundial sense Soroll, que es celebra just un dia abans, el 27 d’abril.

Durant els dos dies, el congrés comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn als reptes i dilemes que es presenten al voltant de la problemàtica del soroll, i oferirà taules rodones, solucions i tallers demostratius a problemes concrets (tecnològics, intangibles i socials).

2016.13.04.02.Acusticat internaDestaquem especialment l'Espai Taller de sensibilització acústica que tindrà lloc el divendres 29 de 10 a 14 hores. Aquest tractarà la temàtica de l’educació ambiental i la sensibilització envers el soroll dirigit a les escoles (primera part) i al públic adult (segona part). Hi haurà una taula rodona, tallers i activitats, una mostra de recursos i dinàmiques de sensibilització i diversos espais de participació perquè tothom exposi experiències, reptes, idees i propostes. 

El programa Bcn Escoles + Sostenibles, el Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) i l’Ajuntament de Barcelona presentarem el programa Sssplau i la "Maleta dels sons i sorolls”. També es podran descobrir altres programes relacionats amb la temàtica (de la Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, o ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona).

Comptarem amb la participació d'un o dos centres escolars del programa Sssplau que explicaran les activitats de sensibilització realitzades i la seva experiència.  A més a més, es presentaran altres propostes, recursos i experiències d'administracions i centres escolars de fora de Barcelona.

Serà una bona oportunitat per aprofundir en la temàtica de la sensibilització acústica i l’educació ambiental així com conèixer altres formes de treballar i recursos complementaris que us poden servir per a la vostra tasca.

Aquest congrés està coorganitzat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sabadell, el Laboratori d'Enginyeria Acústica i Mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya i l'Associació Catalana de Consultors Acústics.

Ja podeu inscriure-us a l’Acusti.cat en aquesta pàgina web i consultar el programa.

Per tal de que pugueu aprofundir i treballar més sobre la problemàtica del soroll, us proposem que reviseu el Recull de recursos de Sons i Sorolls elaborats per l’SDEA.


20150506 01W.CloendaSubvencions pel curs 2014-15
     

No hay comentarios: