17 de abril de 2016

Per un Sant Jordi sense espines

Roses sostenibles, mercats d’intercanvi de llibres i bookcrossing són algunes de les iniciatives que us presentem per celebrar una diada més responsable. Feu-hi un cop d’ull!


Campanya #RosesSenseEspines

Un any més, la Societat Catalana d’Educació Ambiental us proposa celebrar un Sant Jordi amb roses sostenibles. Amb la campanya #RosesSenseEspines, es pretén reflexionar sobre els impactes ambientals, econòmics i socials que hi ha darrere la venda massiva d’aquest tipus de flors.

Al blog hi podeu trobar algunes alternatives per fomentar un canvi d’hàbits i un consum responsable de les roses: que siguin cultivades sense malmetre el medi ambient i respectant els drets laborals als seus països d’origen. Per últim, podeu trobar un seguit de recursos (documents, articles i vídeos) sobre la temàtica.

El dia de Sant Jordi, podeu mostrar les vostres #RosesSenseEspines utilitzant aquest hashtag al Twitter!


2016.13.04.09.St jordi interna



Recollida de llibres a Gràcia

Del dia 6 al 20 d’abril a la Vila de Gràcia s’ha iniciat una gran recollida de llibres sota el lema “Per un Sant Jordi Sostenible”. Aquests llibres es recolliran a la biblioteca del barri que li pertoqui o bé a les dels centres que hi participen.

Un cop lliurat el llibre, s’obtindrà un val que es podrà intercanviar el dijous 21 d’abril de 17 a 19 h, en un gran intercanvi de llibres que es farà a la plaça de la Vila de Gràcia, la Plaça Lesseps i els jardinets al costat de la biblioteca M. Antonieta Cot de Vallcarca i els Penitents.

Aquesta iniciativa, va començar el dia de Sant Jordi de 2001 a l’Institut Vila de Gràcia amb la participació de l’AMPA del centre en el marc del projecte Bcn Escoles + Sostenibles, en aquell moment Agenda 21 Escolar.


2016.13.04.09.St jordi interna3



Bookcrossing a la Fàbrica del Sol

Aquesta iniciativa, traduïda al català com “Passallibres”, consisteix en deixar llibres en llocs públics per tal que altres els recullin, els llegeixin i els retornin. La Fàbrica del Sol s'hi ha sumat i té habilitat un racó on es poden trobar llibres que han ha passat per les mans de moltes persones i que esperen nous lectors. Si disposeu de llibres que ja no llegiu o que no necessiteu podeu dur-los per a què altres persones en puguin gaudir.

Cada llibre bookcrossing porta una història al darrera. Pots saber on ha estat, qui l'ha tingut i quina crítica en fa.


2016.13.04.09.St jordi interna2




No hay comentarios: