17 de abril de 2016

Treball cooperatiu al pati

Les famílies i l'alumnat de l’escola Orlandai creen i dissenyen junts nous espais de joc i aprenentatge.

  
Des del curs passat, l’alumnat i els pares i mares de l’escola Orlandai han estat planejant fer actuacions al pati de l’escola amb l’objectiu de millorar-lo i fer-lo un espai de joc i aprenentatge. Després d’unes jornades intenses el mes de març, han aconseguit grans resultats. Tot seguit ens relaten la seva experiència:


El pati és nostre!  
2016.13.04.05.pati interna2

"La comissió de pati de l’Escola Orlandai, formada per pares, mares i mestres, ha estat fent una feina callada i constant. Semblava que costava d'arrencar, però quan s'hi ha posat ha donat uns fruits espectaculars. 

El curs passat 2014-15, es va crear un debat entre l'alumnat per definir espais, projectes i somnis. Aquest any 2016, el treball de la comissió s'ha anat definint amb la previsió de recollir diners i materials. 
   
2016.13.04.05.pati interna4

Finalment el divendres i dissabte 4 i 5 de març, diverses famílies es van dividir en equips i van anar a l’escola durant el matí i la tarda a fer un treball cooperatiu en majúscules:  

- Un equip pintava i muntava les cuinetes prop de la classe d'Oreneta (P3).
- Un altre estovava la terra del sorral-Un altre enfilava diferents materials per fer cortines juganeres.
- Un altre grup definia un petit escenari de fusta.
Tothom tenia la seva responsabilitat i feines diverses. Grans i petits van gaudir del temps i del treball, amb el pensament de que la tasca que realitzaven tenia el valor de sentir-se dissenyadors i creadors del seu propi espai de joc. 

Ha estat una experiència que continuarà!  Aquí teniu un recull de fotografies que en mostra el treball i els resultats.

Per últim, volem afegir que com que ben sovint hem recollit moltes idees d’Escoles + Sostenibles en relació a aquest tema, que ben segur han nodrit la nostra comissió, ens fa il·lusió poder mostrar-vos el canvi que s’ha produït al pati de la nostra escola. Gràcies per l'energia que ens aporteu!”

2016.13.04.05.pati interna6

No hay comentarios: