17 de abril de 2016

Una nova casa per als ratpenats

L’escola Font d’en Fargas ha instal·lat a la seva façana tres caixes niu per estudiar aquests mamífers voladors.


Un dels grups de tercer de primària de l’escola Font d’en Fargas està treballant els ratpenats aquest curs. Per tal d’apropar aquesta fauna a l’escola s’han instal·lat tres caixes niu a l’exterior del centre. Voleu descobrir com ha estat aquesta experiència? Tot seguit us ho expliquem de la mà de l’alumnat:

“Per poder conèixer els ratpenats de ben a prop ens han penjat caixes niu a l’escola. Són els únics mamífers que volen, durant el dia dormen i han de buscar un amagatall per a protegir-se del sol i de la llum. Les seves ales tenen una delicada i fina membrana, que, d’estar exposada al sol, s’assecaria. És per això que les caixes niu són tancades.

Aquestes s’han penjat en un lloc ben alt perquè puguin entrar i sortir volant amb facilitat. L’entrada no pot ser més gran de 12 mm perquè els ocells no puguin accedir-hi. Hem volgut introduir els ratpenats a l’escola per tal de que es mengin els mosquits a l’estiu.

Hem penjat tres caixes niu de dos tipus diferents: una és cilíndrica, de color negra i gris i l’hem penjada a dalt d’un pi. Les altres dues tenen forma de prisma i estan penjades a la paret de la façana."


2016.13.04.04.Ratpenats interna


"Ratpenats veniu a finals d’estiu!
De vida l’escola ompliu
que us hem preparat un niu!

No hay comentarios: