10 de noviembre de 2013

A l’escola, tots junts amb el Turobús!

L’AMPA de l’Escola Turó del Cargol, conjuntament amb el professorat i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ha posat en marxa tres rutes perquè els nens i nenes vagin caminant junts a l’escola.

¿Durant les darreres setmanes heu vist pel barri de la Salut, del districte de Gràcia, tres fileres de nens i nenes que duen una armilla reflectant i que van junts a l’escola? Fa un parell de setmanes es va inaugurar el Turobús, una iniciativa de l’AMPA dins del projecte més global del Camí escolar del Turó del Cargol que té com objectiu principal, fomentar l'autonomia dels petits en el camí de casa a l'escola.

20131028 07W.TuroCargol4El Turobús està format per tres línies: la blava, la verda i la vermella, amb parades i horaris com qualsevol altre autobús però amb la diferència que aquest circula per les voreres i places, és silenciós, molt net i no consumeix combustibles fòssils. Cada línia té un origen, un final de trajecte i un recorregut prèviament establert, amb diverses parades cadascuna, per tal que cada criatura l’agafi allà on més li convingui.

Van acompanyats de dos adults, un al davant i l’altre al darrere, però la idea és que el pas dels nens i nenes pel Bus a peu sigui transitori, especialment per les criatures de 6 a 9 anys i després quan siguin més grans i hagin adquirit més autonomia i confiança i, sobretot, els pares perdin la por a deixar-los anar sols, no els faci falta pujar al Bus a peu.

Voleu que us ho expliquin? Feu clic aquí.
Voleu saber com ho van posar en marxa? Mireu aquí.


20131028 07W.TuroCargol5

No hay comentarios: