17 de noviembre de 2013

Preparem, observem, investiguem i avaluem

Els nois i les noies de sisè de l’Escola Vedruna Gràcia han escrit sobre el procés de recerca a l’aula ambiental del Bosc Turull que fan a medi aquest curs, i ho volen compartir amb la resta de les escoles

El dia 30 de setembre, els nens i nenes  de 6è de l’escola Vedruna-Gràcia vam anar a estudiar el bosc Turull, al barri del Coll. Abans d’anar-hi vam preparar la sortida: vam fer uns grups per treballar i vam buscar en unes guies de vegetació i a internet les plantes que hi podíem trobar, per saber trobar-les després al bosc.

I per fi va arribar el dia de l’excursió! Just quan hi vam arribar, la Mireia (que era la nostra guia de l’A21E i experta en plantes), ens va explicar què era l’Aula Ambiental del bosc Turull i ens va donar unes quantes recomanacions per explorar l’indret. Després els mestres ens van repartir el material (lupes, pots-lupa, càmeres).

20131112 08W.VedrunaGraciaVerticalLa resta del matí ens vam dedicar a descobrir les plantes (arbres, arbusts, lianes, herbes) i també vam escoltar i veure alguns animals (cotorra, centpeus, dragó, etc.). També vam trobar ossos d’animals i uns nius d’escarabat morrut, que vam portar a l’aula del bosc per observar-los amb les lupes. Va ser molt divertit, ens  va agradar molt l’experiència d’estar a la natura i poder reconèixer les plantes que havíem buscat als llibres.

L’endemà de la sortida al bosc, a l’hora de Medi, va entrar la Gemma, i ens va repartir un full a cadascú. Va escriure dues preguntes a la pissarra perquè les copiéssim i les contestéssim individualment: com ha anat la sortida? Què podem fer per millorar-la? Després vam comentar en veu alta, entre tots i totes, el que havíem escrit. Ens vam adonar que uns grups havien pogut acabar la feina i n’estaven contents de com l’havien fet però d’altres havien tingut  problemes a l’hora de treballar junts (manca de compromís amb la feina, col·laboració, interès, etc.

Entre tots vam veure la necessitat d’anar sempre amb el grup, procurant que ningú es despistés i ajudar-nos entre tots per gaudir més de l’activitat. Ens va agradar aprendre fora de l’aula, amb la natura. Tot això és possible gràcies a l’A21E i als nostres mestres. Volem repetir l’experiència!!!
Noies i nois de 6è, de l’escola Vedruna de Gràcia.


20131112 08W.VedrunaGracia


No hay comentarios: