10 de noviembre de 2013

Primera reunió de la comissió coordinadora dels IES Xipres

Alumnat, professorat i famílies de la comissió de l'A21E de l’Escola Els Xiprers ens trobem per iniciar les reunions de coordinació, intercanviar idees i noves propostes.

A l'Escola Els Xiprers hem començat les reunions de la comissió de l'Agenda 21 Escolar. Iniciem la conversa presentant-nos ja que sempre hi ha nous integrants. Com cada any som dos representats d’alumnes de cada classe, un representant de professorat i enguany hi ha set representant de les famílies. Aquests som el grup motor i en funció del que anem coordinant s’implica un col•lectiu o un altre de l’escola.

En aquesta primera sessió, durant la primera hora hem intercanviat visions sobre què fa la comissió i quins nous reptes que se’ns plantegen. Entre tots i totes surten dubtes i idees: la Lea, de cinquè, ha preguntat què és el medi ambient i a partir d’aquí tots ens hem animat a parlar.

Poc a poc s'han anat aclarint els objectius i les propostes del curs de la comissió: com millorem la convivència entre nosaltres i amb el nostre entorn, quines noves maneres de fer les coses podem imaginar i posar en pràctica per millorar els espais de l’escola (el jardí, l'hort i la bassa), proposar temes de debat o xerrades a l’escola, etc. També hem pensat que una bona iniciativa seria aportar idees «sostenibles» al projecte anual que ha decidit l’escola. És a dir, el tema seleccionat entre tota la comunitat educativa va ser «les cases del món», i nosaltres podem aportar experiències, tallers i reflexions sobre bioconstrucció. Quantes coses!

De moment ens reunim un cop per setmana i esperem aprendre moltes coses noves i poder aportar idees ben xules a la resta de companys/es de l’escola.



No hay comentarios: