9 de noviembre de 2013

El mercat dels tigres

El tigre és una presa valoradísima al mercat oriental. Totes les seves parts són aprofitables i costa molt aconseguir-les. I més ara quan les autoritats investiguen a fons la seva caça i venda. Moltes vegades, les botigues tenen productes falsos que venen a un preu mes baix com si verdaderamente es tractés de productes originals. Es diu que en Manxhúria s’ha creat un parc per a la seva protecció, però alguns reforcen la idea de que només serveix per a una explotación medicinal.
Mentrestant les botigues esperen que la seva extinción arribi aviat per tal de que els preus es disparin desmesuradamente.
Quan es dona mort a un tigre se li arranca la pell per vendre-la al mercat, cosa que fan amb un tall al ventre, de banda a banda del cos verticalmente, de manera que l’animal queda propiamente dividit en dos parts. Desprès es va tirant i fent talls fins que surt sensera i es deixa assecar lentamente. Posteriorment es vendrà a capritxosos que vulguin exposar una pell com catifa a la seva casa.
Dels ossos es fabrica vi que dicen que cura la lumbalgia, el reumatisme i augmenta la potència sexual, de la grasa es fabrica un bálsamo que cura les hemorroides, el morro es fa servir per curar l’epilèpsia, els ulls eliminen les catarates i ajuden a curar la malària, la carn és molt apreciada com a menjar, el fetge s’utilitza com a talismà, la cua cura les malalties de la pell, les clavículas porten molta sort, les dents i urpes s’utilitzaven per fer fetitxes i per decorar, el pelatge pot treure els paràsits, la sang dóna més força de voluntat, amb el penis es fa una sopa que augmenta la virilitat (320$) i els bigotis curen el mal de queixal i es fa servir per produir un verí potentíssim.
Però no només el tigre s’ha caçat per aprpfitar les seves parts, sinò per tal de guanyar diners amb ell, com als circs, inclús hi va haver una moda de tenir felins a casa, com panteras, tigres, lleopards… com si fosin animals de companyia. Nombrosos personatges famosos han tingut algun animal salvatge peruè es podien perpetre el luxe. Un exemple és l’actriu Nord-americana Deen Arlen que va asegurar que preferia els tigres als homes. O Jesulín de brique que també va tenir un tigre anomenat Curru-pipi, tancat en una gàvia. No obstant encara que alguns aseguren que es pot conviure sense problemas, mai acaben d’estar domesticats del tot ja que són completamente salvatges i viuen en estat solitari, no com els llenos del que potser és més fácil la seva domesticació.
Alguns Experts aseguren que les creences populars en les propietats curatives del tigre estàn tan arraigades que seria impossible detenir-les ja que el tigre s’extingiria abans d’acabar amb elles.
La demanda és tal que fins i tot s’ha exposat la possibilitat de crear “granjes” de tigres per tal d’acabar amb ella. Cada día, més barbaritats.


Maria Rodriguez Sanz

No hay comentarios: