17 de noviembre de 2013

El Laboratori de l'Aigua, joc interactiu

Ens bevem l’aigua del mar? Per què és dolenta la calç? L’aigua pot desaparèixer? Modifiquem el paisatge! Aquests són alguns dels experiments d'aquest recurs virtual


L’Agència Catalana de l’Aigua ofereix el joc interactiu El Laboratori de l’aigua, un seguit d’activitats educatives i lúdiques per a alumnes dels tres cicles de primària: inicial, mitjà i superior, encaminades a divulgar el coneixement d’un element bàsic com és l'aigua i fomentar-ne l'ús responsable.
  
El joc presenta un conjunt d’experiments i fitxes interactives que ajudaran a descobrir l’aigua a partir de 5 enfocaments diferents: el clima mediterrani, el seu règim de pluges i la realitat d’altres climes, la necessitat d'aigua de les espècies i els ecosistemes, els usos que els humans que fem de l’aigua, com es gestiona l’aigua com a recurs i què es pot fer per preservar-la.

Les fitxes interactives són activitats de dinàmica senzilla, amb les quals podem interactuar per resoldre el missatge de dins de l’ampolla. Al símbol «+i» trobareu les orientacions pedagògiques de les fitxes. Els experiments estan en format pdf per tal que es puguin descarregar i realitzar a l’aula de forma autònoma amb alumnat de primària. Cada una consta d’un full pel professorat amb les indicacions pedagògiques i un full per a l’alumnat amb totes les instruccions de l’experiment, els materials necessaris i algunes preguntes per reflexionar sobre els resultats obtinguts.


 20131112 14W.Aigua

No hay comentarios: