10 de noviembre de 2013

Recursos per a la Setmana Europea de la prevenció de residus

Voleu dur a terme actuacions entorn la prevenció dels residus durant la setmana del 16 al 24 de novembre? Feu un cop d’ull als  materials, publicacions, jornades i programes que us proposem.


La Setmana Europea de la prevenció de residus, del 16 al 24 de novembre de 2013, és una oportunitat per reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i producció amb l’objectiu de reduir la generació de residus i prendre consciència de la seva importància en la lluita contra el canvi climàtic i el malbaratament alimentari. Enguany porta el títol: «Més enllà de la prevenció de residus: cap a una economia circular.»

És una bona ocasió per treballar aquesta temàtica i donar visibilitat i reconeixement a les vostres accions en un projecte europeu, per això us animem a inscriure les activitats que desenvolupareu durant aquesta setmana sobre consum responsable, reducció de residus, campanyes o edició de materials de difusió propis, concursos, activitats de reflexió... Teniu temps fins el 4 de novembre a través d’aquest full d’inscripció.

A la pàgina web de la Setmana podreu trobar-hi recursos, l’agenda d’activitats, bones pràctiques, eines de comunicació, etc. Durant aquella setmana es realitzaran moltes activitats per promoure la prevenció, algunes d’elles adreçades al públic escolar, com per exemple la jornada Rol de l’escola en la lluita contra el malbaratament alimentari,  la formació Compostem i aprenem o el dia de la reutilització (16 de novembre) amb mercats de segona mà, mercats d’intercanvi, maratons de reparadors «Reparató»...

Aprofitant aquesta setmana us recomanem la Maleta dels residus i el consum responsable, disponible en préstec al Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA). Aquesta maleta compta amb material educatiu adreçat principalment a infantil i primària que conté materials didàctics per al professorat, lectures de coneixement i contes per l’alumnat, DVD’s i jocs per sensibilitzar sobre la importància de la reducció de residus.

A l'SDEA podeu demanar en préstec contes sobre la temàtica dels residus:  
  • ¡Qué divertido es reciclar! (2010). Ed. Timun Mas.
  • A l'escola fem verdures: una història sobre l'aprofitament dels residus orgànics: l'Ecoparc de Montcada i Reixac (2010). Ed. Entitat del Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
  • Eco...què?: una història de cada dia (2010). Ed. Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus.
  • El descobriment de l'Ona sobre el reciclatge (2012). Ed. Ajuntament de Barcelona.
  • La Mágia del compost (2011). Ed. Everest.  
  • Max i la capsa d'aire (2010). Ed. Cruïlla.
  • Què en fem del llit?: un dia al Centre de tractament de residus municipals de Gavà-Viladecans (2011). Ed. Àrea Metropolitana de Barcelona.
  • Segueix aquell camió! : una visita a la planta integral de valorització de residus de Sant Adrià de Besòs (2011). Ed. Àrea Metropolitana de Barcelona.
  • Un gol als residus: una història sobre l'aprofitament dels envasos: l'Ecoparc de Montcada i Reixac (2010). Ed. Entitat del Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

No hay comentarios: