21 de noviembre de 2013

ELS SIGNANTS APOSTEN PER LA REUTILIZACIÓ

Del 16 al 24 de novembre Barcelona participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, la qual aquest any posa especial èmfasi en la reutilització. A continuació us presentem les propostes de dues entitats signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat:
- Marató d´estilismes de moda reciclada
Data: Dissabte 16, de 10 a 14 h
Lloc: Sala d´Actes (Gran de Gràcia, 190-192)

Creació d’estilismes per part d’estudiants de disseny a partir de roba de segona mà procedent de la recollida selectiva. És una jornada de sis hores en què futurs dissenyadors creen i donen valor a un material considerat un residu. Al final de la marató s’exhibiran tots els estilismes en un passi que es farà a la plaça. Activitat organitzada per la Fundació Humana.

Renova la teva roba
Data: Dilluns 18 i dijous 21, de 10 a 15 h i de 17 a 21 h
Lloc: Recepció (Gran de Gràcia, 190-192)
Recollida de roba per a intercanviar i entrega de punts per al projecte "Renova la teva roba".

- Taller: Llibretes amb tela!
Data: Dijous 21, de 17 a 21 h
Lloc: Sala Polivalent (Gran de Gràcia, 190-192)
Taller de llibretes personalitzades amb material tèxtil reaprofitat, dirigit a infants i joves. Paral·lelament també hi haurà la jornada d´entrega de roba d´intercanvi (per punts) del "Renova la teva roba".

RAONS PÚBLIQUES (info@raonspubliques.org)

- Vine a conèixer el local: reforma integral, amb reutilització de material.
Data: Divendres 22, entre les 10 i les 14 h.
Lloc: C. Concòrdia, 30, baixos esq. (Poble Sec)
L’associació Raons Públiques desenvolupa processos integrals i participatius de transformació urbana i treballa a Barcelona des de l’any 2009. L’associació acaba d’estrenar el local que va reformar al barri del Poble Sec. Es tracta d’un espai-oficina on treballa l’equip, però també amb la intenció que aquest espai es converteixi en una referència per al barri on es puguin organitzar xerrades, exposicions, debats i qualsevol altre esdeveniment que impulsi la ciutadania crítica.

El procés de reforma, amb pressupost molt reduït, es va realitzar mitjançant un procés integral on el disseny del propi espai es va realitzar amb material reutilitzat provinent del propi local (vidre, paper pintat, fusta...) i d’altres fonts de reutilització (finestres de fusta, mobles...). Acollint-vos al seu local, Raons públiques vol difondre la possibilitat que té la recuperació i reutilització de materials per a la configuració d’espais acollidors i creatius.
Altres entitats de la xarxa, com Nutrició Sense Fronteres, Tecnologia per a Tothom i la Fundació Banc de Recursos centren el seu nucli d’activitat en la reutilització. I Lleuresport participa en la campanya Renova la teva Roba des del Centre Cívic Pere Quart.
A més, el proper dimecres 20 de novembre, de 18 a 20 h la Fàbrica del Sol organitza la xerrada "Consum col·laborat: oportunitats i avantatges del consum compartit", a càrrec d’Albert Cañigueral.


Publicat el 18/11/2013

No hay comentarios: