21 de noviembre de 2013

DE CONSUMIDORS A PRODUCTORS

Els Ateneus de Fabricació ja són una realitat a la ciutat. Aquests nous equipaments municipals seran espais de recerca, disseny i fabricació de productes, però de la mà dels ciutadans. Uns espais democràtics en la fabricació digitals, oberts a tothom i impulsors de nous negocis.
S´anomenen ateneus perquè seran lloc de trobada i debat per a la transformació social dels barris, de les persones, de la ciutat, espais per intercanviar informació i coneixements. S´anomenen també de fabricació perquè estaran equipats amb la tecnologia necessària perquè una persona pugui crear, experimentar i aprendre, amb l´objectiu  de fabricar productes i incentivar així l´emprenedoria i l´ocupació.
Inspirats en el concepte Fab Lab (Fabrication Laboratory) desenvolupat al Massachussets Institute of Technology (MIT), a Barcelona ja hi ha dos equipaments en marxa.
Ateneu de Fabricació de les Corts, ubicat a l´antiga fàbrica Benet Campavadal, està iniciant les seves activitats en col·laboració amb un gran ventall d´entitats, des d´universitats a instituts de secundària, administracions i entitats de barri. Un aspecte diferenciador que definirà aquest centre serà el treball per l´accessibilitat d´ús i la inclusió laboral o d´ocupació de totes les persones i col·lectius en risc d´exclusió social o laboral. Al districte de les Corts es va aprovar la mesura de govern "Les Corts, compromís vers la inclusió", i hi ha 22 entitats que treballen, des de diferents vessants, en l´atenció de persones amb discapacitat.



Publicat el 18/11/2013

No hay comentarios: