9 de marzo de 2013

CRIDA A LA PARTICIPACIÓ EN EL REGISTRE CIUTADÀ

Diverses organitzacions signants de l'Agenda 21 han manifestat el seu interès en la temàtica de laparticipació, ja sigui com a eina per al funcionament intern de l'entitat com per formar part de les decisions que es prenen a la ciutat. 

En aquest sentit, us informem que el Govern municipal ha posat en marxa una iniciativa per dinamitzar el funcionament del Registre Ciutadà. Aquest registre, actualitzat per última vegada l'any 2010, està format per2.373 ciutadans i ciutadanes de Barcelona que han manifestat la seva voluntat de participar en els afers de la ciutat. El fet de formar part del Registre Ciutadà també permet la possibilitat de formar part del Consell de Ciutat o de la Comissió de Seguiment del barri.
L'objectiu principal és millorar la qualitat dels espais de participació ciutadana de la ciutat i potenciar la implicació dels membres del Registre en els afers col·lectius i, alhora, aprofitar les capacitats de les persones que l'integren, a més d'assolir un nombre rellevant de persones adherides provinents de tots els territoris, sectors socials, gènere i franges d'edat.

La iniciativa, elaborada a través del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, preveu diverses mesures de dinamització:
 
- Un únic Registre, però amb filtres per districte i per barri, per tal de millorar l'eficàcia de la informació que es fa arribar als seus membres.
 
- Organització d'una sessió d'acollida (informació i formació) cada sis mesos per les persones que s'inscriguin en el Registre, amb material que serveixi de guia per adreçar-se als diferents espais de participació.
 
-  Dos cops l'any es convocarà els membres del Registre Ciutadà a una reunió sobre l'estat de la ciutat, on s'informarà especialment dels processos participatiu si dels principals projectes de ciutat.
 
- Un mínim de dos cops l'any es farà arribar informació sobre l'Agenda de la participació de la ciutat a totes les persones inscrites en el Registre.
 
- Els membres rebran informació sobre l'obertura de qualsevol procés participatiu.
 
- S'organitzarà anualment una sessió de formació en participació.

- Es potenciarà el hastag #bcnparticipa i es crearà a Facebook una pàgina del Registre.
 

 
Publicat el 20/02/2013

No hay comentarios: