25 de marzo de 2013

Els polítics responen les demandes dels joves

Durant la Conferència Europea Tinguem Cura del Planeta, celebrada a Brussel·les el maig de 2012, en la que hi va participar en Xavi Coderch, alumne de l’Escola Pia de Sarrià de l’Agenda 21 Escolar de Barcelona, com un dels tres representants escollits a la Conferència Estatal celebrada a Vitòria el gener de 2012 en el marc del projecte Tinguem Cura del Planeta, es va elaborar una Carta Oberta de Coresponsabilitat.

Michèle Rivasi, diputada Europea, contesta la Carta Oberta felicitant als joves pel compromís i voluntat que adquireixen en el document. Els transmet tot el seu suport i respon a alguns dels compromisos presents a la carta, sobretot els que ella comparteix.

Posa de manifest algunes directives de caire ambiental aprovades pel Parlament Europeu en relació a l’etiquetatge dels aliments o a l’eficiència energètica com a compromís adquirit per la UE.

Per altra banda, constata que algunes accions no es duen a terme degut a la pressió dels lobbies que influeixen en les decisions d’alguns diputats i que el seu grup polític denuncia regularment el poder d’aquests grups de pressió.

Per respondre a la crida a la participació i col·laboració que es desprèn de la Carta Oberta, vol compartir la possibilitat de creació d’una Organització Ambiental Mundial, denuncia els crèdits atorgats a la investigació per energia nuclear i no per a les energies renovables i defensa la creació d’un impost social i ambiental a les fronteres europees

A nivell local, com a consellera a la ciutat de Valence (França), lluita contra la transformació dels sòls en artificials i vetlla pel manteniment de l’agricultura local, de qualitat i de temporada per abastir la ciutat. Finalment encoratja als joves a seguir endavant amb accions locals i amb  trobades i intercanvis entre regions.


 20/03/2013

No hay comentarios: